Televizyon beyin gelişimini engelliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE'DE KİTAP OKUMAYA AYRILAN SÜRENİN 16 SANİYE, TV İZLEME ORANININ İSE 4 SAAT OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKTİ

Uzun süre televizyon izlenmesinin beyin gelişimini engellediğini belirten İletişim ve Eğitim Uzmanı Serkan Duru, Türk toplumunun kitap okumaya 16 saniye ayırırken, televizyon izlemeye 4 saat ayırdığını böyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Kişisel Gelişim Seminerleri" çerçevesinde, Şehir Kütüphanesi Üftade Gösteri ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Geleceği Okuyan Kalemler" konulu seminerde, ilköğretim okulu öğrencilerine, çarpıcı örneklerle kitap okumanın önemi anlatıldı. Türkiye'de bir gün içinde kitap okumaya ayrılan sürenin 16 saniye olduğunun vurgulandığı seminerde, televizyon seyretme oranının ise 4 saati bulduğu kaydedildi.

Seminerde, çocuklara kitap okumanın ve bilgiyi paylaşmanın faydalarını anlatan İletişim ve Eğitim Uzmanı Serkan Duru, kitap okumanın bakış açısını geliştirdiğini belirtti. Okumanın öneminin, Osmanlı Dönemi'ndeki hızlı gelişmeler ve hizmetler ile ciddi şekilde fark edildiğini anlatan Duru, bugün dünyanın süper gücü olarak kabul edilen ABD'nin de okumanın önemini fark ederek, edindiği bilgiyi paraya dönüştürebildiğine işaret etti. Ancak günümüz Türkiye'sinde okumanın öneminin henüz anlaşılamadığını dile getiren Duru, "Türkiye'de kitap okumaya ayrılan ortalama süre 16 saniyedir. Bu süre Almanya'da 24 dakikadır. Fakat Türkler günde 4 saatini televizyon izleyerek geçirmektedir. Bu da ciddi bir beyin çürümesine neden olmaktadır" diye konuştu.

Bu nedenle kitap okumanın ve okuyarak edinen bilginin paylaşımının oldukça önemli olduğunun altını çizen Duru, kitap okumanın içten gelen bir istek olduğunu özellikle çocukluk dönemlerinde edinilebilen çok faydalı bir alışkanlık olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber