Halkbankası Genel Müdürü havaalanında unutuldu

Halkbank Genel Müdürü Taşkesenlioğlu: - "Toplantıya katılmayı çok arzu etmeme rağmen havaalanında az daha katılamama riskiyle karşılaştım. Sayın Genel Başkanı'mız beni fark etmediler, görmediler, havaalanında bıraktılar. Uzun uğraşlarım sonucu bir halk otobüsü temin ederek onunla katılabildim, aranızda oldum. Biz tabii Halk Bankası Genel Müdürü olduğumuz için halk otobüsüne binmek bizim için şereftir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2016 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Halkbankası Genel Müdürü havaalanında unutuldu

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Antalya'da başlayan TESKOMB Olağanüstü Genel Kurulu'na havaalanında unutulduğu için katılamama riskiyle karşılaştığını ve bir halk otobüsüne binerek toplantının yapıldığı otele ulaştığını bildirdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğinin (TESKOMB) Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir otelde düzenlediği olağanüstü genel kuruluna katılan Taşkesenlioğlu, toplantıya katılmayı çok arzu etmesine rağmen havaalanında az daha katılamama riskiyle karşılaştığını anlattı.

"Sayın Genel Başkanı'mız beni fark etmediler, görmediler, havaalanında bıraktılar." ifadesini kullanan Taşkesenlioğlu, "Uzun uğraşlarım sonucu bir halk otobüsü temin ederek onunla katılabildim, aranızda oldum. Biz tabii Halk Bankası Genel Müdürü olduğumuz için halk otobüsüne binmek bizim için şereftir." dedi.

Taşkesenlioğlu, 78 yıl önce esnaf ve sanatkarların üretime teşvik edilmesi amacıyla kurulan Halkbank'ın, esnafın üretimine destek olmanın yanı sıra rekabet gücünün artmasına katkıda bulunduğunu kaydetti.

Bu alandaki deneyim ve birikimi kooperatiflerin ihtiyaçlarıyla birleştirerek çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Taşkesenlioğlu, şöyle konuştu:

"Geliştirdiğimiz finansal ve finansal olmayan araçlarla esnafımızın desteklenmesi için attığımız adımlara her gün bir yenisini daha eklemekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Özellikle son 10 yılda hayata geçirdiğimiz projelerle kredi kefalet kooperatifleriyle yaptığımız işbirlikleri sayesinde esnaf ve sanatkarlarımızın ihtiyaçları için uygun koşullarda finansman desteği sağlamaktayız. Bu kapsamda esnafımıza 2015 yılında 10,1 milyar lira, 2016 yılının ilk yarısında ise 6,9 milyar lira kredi kullandırdık. Kredi tutarındaki artışla paralel olarak 2016 yılında ilk altı aylık dönemde kredi bakiyesinde yüzde 20 artış sağlandı ve toplam kredi riski 16,1 milyar liradan 19,5 milyar liraya ulaştı. 2015 yılında toplamda 173 bin esnafımıza kredi kullandırdık ve kredi bakiyesi bulunan esnaf sayısı 345 bini aştı. Bu yılın ilk yarısında altı aylık dönemde ise kredi kullanan esnaf sayısı 132 bini, kredi bakiyesi bulunan esnaf sayısı ise 415 bini geçti."

Taşkesenlioğlu, Halkbank ailesinin kuruluş misyonu doğrultusunda esnaf ve sanatkarlara destek olmaya her zaman devam edeceğini belirtti.

- "Türkiye'nin başına başkan çıkarmak için sokağa çıkacağız"

TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ise esnafın kara gün dostu, olmazsa olmazı, aynı zamanda omurgası, sigortası olduklarını söyledi.

Vatan sevgilerinin çok büyük olduğunu ifade eden Akgül, devlet için canlarını vermekten çekinmeyeceklerini vurguladı.

"Gezi'yi önce biz gördük değil mi?" diye soran Akgül, şöyle devam etti:

"İstanbul'da 200, 300, 400 bin toplanan kişilerin arasına Türkiye'de başka kimse gitti mi? İşte İstanbul'daki arkadaşlarım burada. 30 kişiyle gittik, 'Defolun buradan' dedik. Siz orada toplanıyorsunuz, esnafın dükkanını iki aydır işgal ediyorsunuz, esnafım orada zarar görüyor. Gezi'yi önce biz fark ettik ve orada olduk. 17-25 Aralık kumpasını farkına ilk yine biz vardık, hemen Cumhurbaşkanı'mızı toplantıya çağırdık. 'Bu kumpastır, dikkat edin arkadaşlar.' dedik. Önce biz tepkimizi koyduk. 15 Temmuz'da, mesajlarınıza bir bakın, 12'yi hemen geçe herkese mesaj çektim, siz bütün mensuplarınıza çektiniz 1 milyon kişiyi o gece sokağa çıkarttınız. Devletimizin yanında olduk. Devletimizin yanında her zaman olacağız. Esnaf sokağa kolay kolay çıkmaz. Esnaf bugüne kadar sokağa iki sefer çıktı. Birinde artık bitirmişlerdi bizi, tüketmişlerdi, buramıza gelmişti, çıktık yazar kasayı en üst düzey yetkililere attık, işimizi yaptık, geri girdik. İkincisinde 15 Temmuz günü sokağa çıktık, gerekeni yaptık, içeri girdik. Kolay kolay sokağa çıkmayız. Şimdi bazı yerlerde diyorlar ki 'Yine herhangi bir şey var.' Sokağa çıkacağız, bir kez daha çıkacağız. Yakında sokağa çıkacağız ama bu sefer devletin başına baş, Türkiye'nin başına başkan çıkarmak için çıkacağız. İnşallah o günleri görürüz."

- KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ise Türkiye'nin dünyanın sayılı süper güçlerinin arasına girdiğini söyledi.

Atun, KKTC halkının bütün ambargolara rağmen çalışarak, büyüyerek ilerlediğini kaydederek, "KKTC'de ana vatandan aldığı güç ile ekonomik olarak güçleniyor. Ekonomik olarak ilerledikçe siyasi statüsü de küresel olarak daha da genişliyor." dedi.

KKKTC olarak kalıcı ve eşitliğe dayalı çözüm sürecinde var olduklarını belirten Atun, şöyle konuştu:

"Barışçı elimiz her zaman açıktır. Görüşmelerin yoğun bir şekilde devam ettiği günlerde Güney Kıbrıs ve Yunanistan'dan daha keskin açıklamalar yapılmaya başlandı. Yunanistan Dışişleri Bakanı geçen hafta 'Kıbrıs'ta Türkiye'nin garantörlüğü olursa bu anlaşma olmaz.' dedi. Bende 'Ana vatanımın garantörlüğü olmazsa bu anlaşma nasıl olacak?' diyorum. Bugün Güney Kıbrıs'taki başpiskoposun demecini okuyorum. Mehmetçiği kastederek diyor ki 'İşgal kuvvetleri adadan çıkmazsa anlaşma yapmayız.' Mehmetçiğin adada varlığı demek, ana vatanımızın garantörlüğü, ay-yıldızlı bayrağın adada dalgalanması demek. Dedelerimin zamanında adaya getirilen bu şanlı ay-yıldız bizim kanımız üzerine düşmeden bu adadan çıkarılamayacaktır. Yoksa can güvenliğiymiş...Zaten faniyiz. mülkün sahibi malik olan Allah elbet bu canı vereceğiz. Bu toprak ecdaddan gelen topraktır. O yüzden ana vatanımızın ne garantörlüğünden ne Mehmetçiğimizden ne de şanlı bayrağımızdan taviz vermeye niyetimiz yoktur." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber