Bakan Çelik: Eğitim Sen'in okullardaki uyuşturucu raporu doğru değil

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2007 16:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Eğitim-Sen tarafından açıklanan okullardaki uyuşturucu raporunun doğru olduğuna inanmadığını söyledi.

Bakan Çelik, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kahramanmaraş'ta Vali İlhan Atış'ı ziyaret etti. Vali Atış tarafından bir ceviz çeyiz sandığı hediye edilen Bakan Çelik, 2.5 milyon YTL'ye malolacak Belediye İlköğretim Okulu'nu yaptıracak olan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile protokol imzaladı. Burada gazetecilerin Eğitim-Sen tarafından açıklanan okullardaki uyuşturucu raporuyla ilgili bir sorusu üzerine Bakan Çelik, MİT'in, istihbarat birimlerinin, polisin ve hiçbir devlet kuruluşunun bilmediği bu rapora inanmanın mümkün olmadığını ifade etti.

Bu araştırmanın doğruluğuna kesinlikle inanmadığını kaydeden Çelik, şunları söyledi:

"Bu rapor şu demektir: Türkiye'de 60 bin okul var bu 60 bin okulun 20 bininde uyuşturucu kullanılıyor, uyuşturucu var anlamına gelir ki, bu kesinlikle inandırıcı bir rapor değil. Uyuşturucu, Amerika Birleşik Devletleri'nde ilkokul düzeyine indiği halde Amerika için bile bu doğru değil. Kaldı ki uyuşturucu müptelası olan gençler bile gidip de siz uyuşturucu kullanıyor musunuz dediğiniz zaman "evet" demezler. Bu insanlar bu tespitleri nasıl yapmışlar. Dolayısıyla birileri gündeme gelmek için yani kendisinden söz ettirmek istiyorsa başka şeylerle uğraşsınlar bunlar doğru şeyler değil. Bir deli bir kuyuya taş atıyor onlarca akıllı bunu çıkartmaya çalışıyor. Ben bir problemi görmezlikten gelelim duymazlıktan gelelim demiyorum. Doktor eğer bir hastanın karnından ur çıkartır ise bu uru hastanenin girişinde teşhir etmez. Bir kavanoza koyar ve gereği için patoloji laboratuarına gönderir. Bu meseleler böyle ulu orta konuşulacak, böyle ulu orta raporlarla kamuoyuna anlatılacak şeyler değil. Bunun için gençlerimize okullarımıza öğrencilerimize bu manada haksızlık yapmayalım. Bu tespiti yapan insanlar bu bildiklerini lütfen gelir bizimle paylaşırlarsa memnun oluruz."

Bakan Hüseyin Çelik, daha sonra Kahramanmaraş Belediyesi'nin yaptıracağı Belediye İlköğretim Okulu'nun temel atma törenine katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber