MEB, Bakan Çelik'in YÖK toplantısına davet edilmemesini değerlendirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2007 18:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Yüksek Öğretim Kurulu'nun 15-16 Ocak 2007'de yapacağı Mesleki ve Teknik Eğitim konulu konferansına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in davet edilmemesi üzerine, "Bakan'ın davet edilmemesinde bir kasıt aramıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, YÖK tarafından yapılacak olan 'Türkiye'de Mesleki veTeknik Eğitim' konulu konferansa Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in davet edilmemesi ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Müsteşar Yardımcısı Çelik, mesleki ve teknik eğitimin bütün dünyanın meselesi olduğunu söyledi. Ortaöğretim mezunlarının üniversite eğitimi alma talebini olumlu olarak niteleyen Çelik, İngiltere'de üniversitelerde eğitim yapacak yeterli sayıda öğrenci bulunmadığını, Türkiye'de ise üniversitede öğrenciye yer bulunamadığına işaret etti. Mesleki eğitime ağırlık vermek istediklerinin altını çizen Çelik, öğrenciler tarafından da mesleki eğitim konusunda ürkütücü yaklaşımlar olduğunu dile getirdi. Çelik, mesleki eğitim konusunda katsayının öğrencilerin üzerinde büyük rol oynadığını kaydeden Çelik, Mesleki eğitim alınmadığı takdirde sanayi ve özel sektörde kaliteli bir hizmet alınmayacağını ve rekabet şansının olamayacağını savundu.

Mesleki ve teknik eğitimle ilgili YÖK tarafından düzenlenecek olan toplantıya YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in bir televizyon kanalındaki açıklamalarını basın mensuplarına dinletti. YÖK Başkanı Teziç ile konuya ilişkin bir görüşme yaptığını bildiren Çelik, "Biz çatışmadan değil, çalışmadan yana bir tavır alıyoruz. Onların da böyle bir alternatif toplantı olarak adlandırılmasından rahatsız olduklarını kendileri telefon görüşmemizde bana da beyan etti. Ben kendi açıklamasını da kullanacağımı kendilerini söyledim" diye konuştu. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in söz konusu toplantıya davet edilmemesi iddiaları üzerine Müsteşar Yardımcısı Çelik, "Böyle birşey yok. Bakanımızın çalışacağı seviyede bir çalışma değil. Alt uzmanlar seviyesinde problemin çözümü için alternatif metotlar ve yolların birlikte kullanılacağı bir toplantı. Bizim şuramıza YÖK Başkanı katılamadı ancak 60'a yakın akademisyen YÖK Başkanı'nın görevlendirilmesi sonucu katıldı. YÖK'ün düzenleyeceği mesleki ve teknik eğitimle ilgili konferansa bakanımızın görevlendirilmesi ile katılacak. Nasıl bizim Milli Eğitim Şurasına YÖK il düzeyinde ve merkez düzeyde 70'e yakın akademisyen ile katıldıysa bizde mesleki eğitimin tartışacağı bu toplantıya uzmanlar seviyesinde katılacağız. Olumsuzluktan olumlu bir durum çıkartmaya çalışmasınlar" diye konuştu. Müsteşar Yardımcısı Çelik, toplantıya bakanlıktan mesleki ve teknik eğitimle ilgili genel müdürlükler ve uzmanlar katılacağını,

Talim Terbiye Kurulu Başkanı İrfan Erdoğan'ın da programı uygun olduğu takdirde katılacaklarını ve katılmalarına bir engelleme olmadığını söyledi. Çelik, "Mesleki eğitimle ilgili meslek yüksek okulları konusunda birtakım önerilerimiz olacak. Özelikle programların bütünlük içerisinde verilmesi konusunda önerimiz olacak. Mesleki eğitim adına sadece akademisyenler değil, istihdamı oluşturan sosyal paydaşlar da bu konuda önerilerde bulunacak" dedi. Konferansta katsayının kaldırılmasının gündem maddesi olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine Çelik, "Toplantı katsayı ile ilgili değil. Mesleki ve Teknik eğitimle ilgili. Mesleki ve teknik eğitimin içerisinde bir konudur. Ama özelikle gündem maddesi olmadığını biliyorum. Katsayıyı gündeme getirerek mesleki eğitimde yapılacakları örtmesini istemiyoruz. Problem olduğu herkes tarafından kabul ediliyor. Bakan Çelik'in davet edilmemesinde de bir kasıt aramıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber