Gazilik unvanına ilişkin kanunda değişiklik teklifi

CHP'li Hamzaçebi'nin hazırladığı teklif, terör eylemlerinde yaralanan tüm sivil ve kamu görevlilerine gazilik unvanı verilmesini öngörüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2016 14:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Gazilik unvanına ilişkin kanunda değişiklik teklifi

TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, yaralanma derecesine bakılmaksızın, terör eylemlerinde yaralanan tüm sivil ve kamu görevlilerine gazilik unvanı verilmesini öngören kanun teklifi verdi.

Hamzaçebi'nin, TBMM Başkanlığına sunduğu teklif, Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik yapıyor.

Buna göre, terör suçunu oluşturan eylemler dolayısıyla yaralanan kamu görevlileri ve siviller, yaralanma derecesine bakılmaksızın gazi sayılacak ve gazilere sağlanan bütün haklardan yararlanacak. Söz konusu imkandan, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce bu eylemlerde yaralananlar da faydalanabilecek.

Teklifin gerekçesinde, mevcut yasal düzenlemelere göre gazi sayılabilmek için en az yüzde 40 oranında uzuv kaybı yaşanması gerektiği, bu oranın altında kalanların, hayatlarını küçük miktardaki nakdi tazminat dışında, herhangi bir devlet desteği olmaksızın sürdürmek zorunda kaldığı ifade edildi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaralanan kamu görevlileri ve sivillere, yaralanma derecesine bakılmaksızın gazilik unvanı verildiği anımsatılan gerekçede, teklifin yasalaşması halinde bir eşitsizliğin giderilmiş olacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber