Bitlis ve Şırnak'ta 9 terörist etkisiz hale getirildi

Bitlis'in Hizan ilçesinde düzenlenen operasyonda, bir terör örgütü PKK mensubu etkisiz hale getirildi.Cudi Dağı ve Bestler-Dereler bölgesinde 8 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist sağ ele geçirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2016 21:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitlis ve Şırnak'ta 9 terörist etkisiz hale getirildi

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Hizan ilçesi Yolbilen köyü bölgesinde "Şehit Piyade Uzman Onbaşı Hasan Hüseyin Gül-5" operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyon kapsamında, arazi tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerinin, bir grup bölücü terör örgütü üyesiyle karşılaştığı bildirilen açıklamada, çıkan çatışmada bir teröristin etkisiz hale getirildiği ve M-16 piyade tüfeğinin ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin, bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla il genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğü ifade edildi.


Şırnak'ta terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan operasyonda 8 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist sağ yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Şırnak merkeze bağlı Bestler-Dereler bölgesinde güvenlik güçleri ile korucuların ortaklaşa operasyon düzenlediği belirtildi.

Operasyonda, Cudi Dağı bölgesinde 6, Bestler Dereler bölgesinde ise 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, 1 teröristin sağ ele geçirildiği bildirildi

Çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ile bin 535 kilogram amonyum nitrat ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, teröristlere yönelik düzenlenen operasyonların kararlılıkla sürdüğü vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber