Yarı zamanlı çalışmaya dair BKK hala yayımlanmadı

Memurlara, çocuğu ilköğretim çağına gelinceye kadar kanunla verilen yarım zamanlı çalışma hakkına dair Bakanlar Kurulu Kararı hala yayımlanmadı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Kasım 2016 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yarı zamanlı çalışmaya dair BKK hala yayımlanmadı

Memurlara, çocuğu ilköğretim çağına gelinceye kadar kanunla verilen yarım zamanlı çalışma hakkına dair Bakanlar Kurulu Kararının yaklaşık altı aydır yayımlanmadığı 11 Ekim 2016 tarihli haberimizde gündeme getirmiştik.

Bu haberimiz üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU 14 Ekim 2016 tarihinde katıldığı bir televizyon programında, yarım zamanlı çalışma ile ilgili hazırladıkları düzenlemenin sona erdiğini, bazı kamu görevlilerinin istisna tutularak konunun yetişirse bu hafta yetişmezse bir sonraki Bakanlar Kurulunda imzaya sunulacağını açıkladı.

Ancak, Sayın Bakanın bu açıklamasının üzerinden iki kez Bakanlar Kurulunun toplanmasına rağmen, "Yarım Zamanlı Çalışma" ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı halen yayımlanmadı.

Daha öncede ifade ettiğimiz gibi özellikle okulların başladığı şu günlerde kamu çalışanları dört gözle Bakanlar Kurulu Kararının yayımlanmasını ve kurumlarına başvuru yapmayı beklemektedirler.

Bu bakımdan, milyonlarca kamu çalışanını yakından ilgilendiren bu düzenlemenin detaylarının ilk Bakanlar Kurulunda gündeme alınarak, kararın en kısa sürede Resmi Gazetede yayımlanması hususunu yetkililerin dikkatine bir kez daha sunuyoruz...

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber