Başbakanlık'a sordu: Gazi rektörüne servisi istihbarat mı yaptı?

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Ocak 2007 08:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gazi Üniversitesi öğretim üyelerine, "Konuşmalarınızı sesli olarak dinliyorum." diyen Rektör Prof. Dr. Kadri Yamaç hakkında Başbakanlık'a 'işlem yapılıp yapılmadığı' soruldu.

Prof. Dr. Haluk Tokuçoğlu

Başbakanlık Bilgi Edinme Kurulu'na başvuran Prof. Dr. Haluk Tokuçoğlu, Yamaç'ın teknik eğitim fakültesi'nde yaptığı konuşmada devlet istihbaratıyla bilgi paylaştığını söylediğini hatırlatarak, "Devletimizin istihbarat birimleri üniversitenin bazı öğretim üyelerini takibe ve dinlemeye mi aldı?" diye sordu. Yamaç'ın sözlerinin ihbar kabul edilerek hakkında işlem yapılıp yapılmadığını soran Tokuçoğlu, "Söz konusu dinlemeyi istihbarat servis yapmadıysa, rektör dinleme ve takip işini kendisi yapmıştır. Gazete haberi ihbar kabul edilerek rektör hakkında işlem yapılmış mıdır?" dedi. Başbabakanlık'ın, öğretim üyesinin talebine 15 gün içinde cevap vermesi gerekiyor.

Rektör Yamaç, 8 Aralık 2006'da, Eğitim Fakültesi Akademik Kurulu'nda öğretim üyelerine tehdit gibi bir konuşma yaparak, öğretim üyelerinin öğrencilerle yaptığı görüşmeleri sesli olarak dinlediğini söylemişti. Yamaç, konuşmasında şöyle demişti: "Kırmızı plaka sahibi kişi, devlet istihbaratının tahmin edersiniz, çok önemli bölümlerini paylaştığı kişilerdir. Üzülerek söyleyeyim ben bu fakültede isim isim, maalesef hangi hocanın hangi reislerle, hangi saatlerde nerede, hangi görüşmeleri yaptığını sesli olarak biliyorum. Bunu söylemekten çok üzgünüm. Bu konuda teknik eğitim fakültesinde gösterebildiğim en büyük nezaket, size biraz mesafeli davranmak oldu." Bunun üzerine Haluk Tokuçoğlu, YÖK ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş, Yamaç'ın görevini kötüye kullandığını iddia etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber