Özel halk otobüsü şoförlerinden şiddet açıklaması

TÖHOB Yönetim Kurulu, "Topluma hizmet eden kişilere karşı gerçekleştirilen şiddet hareketlerini kınıyor, faillerinin gereken yaptırımlara uğratılmasını bekliyoruz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2016 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel halk otobüsü şoförlerinden şiddet açıklaması

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Yönetim Kurulu, özel halk otobüsü şoförlerine yönelik darp ve gasp eylemlerini kınadıklarını belirterek, faillerin gereken yaptırımlara uğratılmasını istedi.

TÖHOB Yönetim Kurulu açıklamasında, son günlerde çeşitli kentlerde meydana özel halk otobüsü şoförlerine yönelik darp ve gasp eylemlerinin açık bir şiddet gösterisi olduğu belirtildi.

Kentli insanların ulaşımına yardımcı olan ve toplu taşıma hizmeti sunan özel halk otobüsü şoförlerine olumsuz etki yapan bu tür davranışların kamuoyu tarafından desteklenmediği aktarılan açıklamada, özel halk otobüslerinin sundukları hizmet nedeniyle yolcuları güvenle, konforla, kaliteyle taşımakla anılmak istediği aktarıldı.

Açıklamada, yeni nesil otobüslerdeki kamera sistemleri sayesinde bugüne kadar özel halk otobüsü aleyhine sergilenen davranışlar ve haksızlıkların artık rahatlıkla saptanabildiği hatırlatarak, şunlar kaydedildi:

"Geçtiğimiz günlerde Antalya'da ve İstanbul'da benzer iki olay kamera görüntüleri eşliğinde televizyon haberlerinde yer almıştır. Her iki olayda da oluşturulan çete benzeri topluluklar özel halk otobüsü şoförlerine yönelik şiddete başvurmuşlardır. Bu ve benzer olayları artmasından endişe duyulmalıdır. Gün boyu trafikte zorlu saatler geçiren, yüzlerce kişiyle karşı karşıya gelen şoförlerimize yönelik bu tür saldırılar, psikolojik zaafa yol açmaktadır. Topluma hizmet eden kişilere karşı gerçekleştirilen bu şiddet hareketini kınıyor, faillerinin gereken yaptırımlara uğratılmasını bekliyoruz."

Sibel Kurtoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber