Memurlar: Babacan kefil olursa araba alırız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2007 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Ali Babacan'ın, ?Memur krediyle araba alabiliyor? açıklamasına tepki gösteren Kamu-Sen, ?Kamu görevlisine kız bile verilmezken, kredi verecek bir banka eğer varsa; sayın Babacan bu durumdaki çalışanlarımıza kefil olursa memurlar araba da alırlar, evlenirler de? açıklamasında bulundu.

Türkiye Kamu-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, AKP hükümeti döneminde kamu görevlilerinin en çok tüketmek zorunda olduğu mal ve hizmetleri almakta daha da zorlandığı savunuldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ortalama memur maaşlarının bazı zorunlu tüketim kalemleri karşısında yüzde 52'ye varan oranlarda değer kaybettiği belirtilen açıklamada, Babacan'ın söz konusu açıklamasına dikkat çekildi.

?KİRA VE GIDADA BİLE AÇIK VAR?

TÜİK verilerine göre; bir aylık kiranın 344 YTL, dört kişilik bir ailenin sağlıklı bir şekilde beslenebilmesi için gerekli gıda harcaması tutarının aylık 457 YTL olduğuna işaret edilen açıklamada, ?Bir memurun yalnızca kira ve gıda harcaması toplamı 801 YTL'ye denk gelmektedir? denildi. En düşük memur maaşının 2006 yılında oluşan enflasyon farkı ve 2007 zammı ile birlikte ancak 703 YTL olacağı kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

?Yani en düşük dereceli memurun yalnızca kira ve gıda harcamalarını karşılaması için her ay 98 YTL fazladan paraya ihtiyacı vardır. Diyelim ki; kira tutarından ve gıda harcamalarından 200 YTL kısarak, kredi ile araba almak istedi. Bu memurun elinde kira ve gıda harcamaları hariç yalnızca 102 YTL kalacaktır. Bu miktarla da hem temizlik, haberleşme, giyim, ısınma, ulaşım gibi diğer ihtiyaçlarını karşılamak hem de aldığı arabanın kredi taksitlerini ödemek zorunda kalacaktır. 102 YTL ile tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan kamu görevlisine kız bile verilmezken, kredi verecek bir banka eğer varsa; sayın Babacan bu durumdaki çalışanlarımıza kefil olursa memurlar araba da alırlar, evlenirler de. Eğer sayın bakan kefil olacaksa bizler de araba, ev almak istiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber