Bakanlar Kurulu, 4/C'lilerin Mağduriyetini Arttırıyor

Özelleştirme mağdurlarının kamuda istihdamına 2004 yılında başlanmıştı. Ancak istihdam edilen 4/C'lilerin bir sonraki yıl görevine devam edebilmesi için her yıl yeni bir Bakanlar Kurulu Kararı yayımlanması gerekmektedir. 2007 yılına ilişkin Bakanlar Kurulu henüz Resmi Gazetede yayımlanmamıştır. 10 bine yakın özelleştirme mağduru, istihdamlarına imkan sağlayan Bakanlar Kurulunun bir an önce yayımlanmasını beklemektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ocak 2007 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir önceki yıla ait uzatma kararı 31 Aralık 2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Ancak, 15 Ocak 2007'de tüm memurlar maaşlarını alırken, gerekli mevzuat düzenlemesi yapılmadığı için kamu kurumlarındaki 4/C'liler göreve dahi başlayamamıştır.

Aksaklığın hangi kurumdan kaynakladığını tam olarak tarafımızca bilinmemekle birlikte, sorumlu ve koordinasyonu sağlayan kuruluş olarak "Başbakan Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğünün" gerekli tedbirleri almadığı ve 10 bini aşkın 4/C'liyi mağdur ettiği bize gelen bilgiler arasındadır.

Zaten çok düşük ücretlere çalışan ve sosyal hakları kısıtlı olan 4/C'lilerin, işe başlatılması konusunda gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber