İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Şubat'ta atanan öğretmenler yer değiştirebilir mi?

Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğine göre, Şubat 2016'da atanan öğretmen, adaylıkları kaldırılırsa Şubat 2017'deki özür durumu yer değiştirme işlemlerine başvurabilecektir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Kasım 2016 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şubat'ta atanan öğretmenler yer değiştirebilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Mazeret ve engellilik durumuna bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 49. maddesi (b) fıkrasında şu hüküm yer almaktadır:

"b) Öğretmenlikte ve devlet memurluğunda adaylığı kaldırılmayanlar, devlet memurluğunda adaylığı kaldırılıp da öğretmenliğe ilk atama kapsamında atananlar ve yeniden atama ve kurumlar arası atama yoluyla öğretmenliğe atananlardan atandığı yerde en az bir yıl çalışmayanlar ile eşi isteğe bağlı sigortalı olan öğretmenler, aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunamaz."

Bu hükümlere göre, özür durumundan yer değiştirmek isteyen öğretmenlerin adaylıklarının kaldırılmış olması şarttır. Adaylık kaldırılmadıkça, özür nakli olmaz.

Peki; Şubat 2016'da atanan öğretmenler özür durumu yer değiştirme isteğinde bulunabilecek midir?

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün 09.11.2016 tarih ve 12659092 sayılı yazıları şu şekildedir:

Bu açıklamaya göre, Şubat 2016'da atanan öğretmenler, yetiştirme sürecinde geçirdikleri 6 aylık süre adaylık süresinden sayıldığından ve şubat 2017 ayına kadar adaylıkları kaldırılacak olacağından şubat 2017 döneminde özür durumu yer değiştirme başvurularına başvurabileceklerdir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber