2010 KPSS talimatı Gülen'den

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in özel talimat verip imam, abi, asker ve bürokrat yakınlarının 2010 KPSS'ye girerek devlette göreve başlamalarını istediği ortaya çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Kasım 2016 12:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
2010 KPSS talimatı Gülen'den

Tolga Şardan

Milliyet Gazetesi'nden Tolga Şardan'ın haberine göre, FETÖ'nün en çok önem verdiği hedef, devlet kurumlarına sızmanın gerçekleştirilmesi.

FETÖ'nün, bu hedefini gerçekleştirmek amacıyla 2010'da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nı (KPSS) kullandığı ortaya çıkarılan delillerle netleşti. KPSS 2010, Gülen cemaatinin devlet içindeki alt kadrolara yerleşmesini sağlayan araç olarak kullanıldı.

Gülen'den doğrudan talimat

17-25 Aralık sürecinin ardından ilk başlatılan soruşturmalardan olan KPSS 2010'da, Gülen cemaatinin sadece devlete değil, diğer bazı dini grup ve yapılara da sızmaya çalıştığı gün ışığına çıktı.

Öncelikle söylemek gerekir ki FETÖ kapsamında devam eden farklı soruşturmalarda, FETÖ lideri Gülen'in 2010 yılında yapılan KPSS için özel talimat verdiği belirlendi.

Halen devam eden "FETÖ'nün mahrem abileri" dosyasına göre, 2010'daki KPSS öncesinde Gülen'in mahrem hizmetli olarak tanımlanan abilerin yakınlarının KPSS'ye girerek devlette görev alması sağlandı.

Aynı süreçte Gülen'in sadece mahrem abiler değil ev abileri, il ve ilçe imamları ile örgütün asker, polis, MİT ve yargıdaki elemanlarının eşlerinin ve yakınlarının 2010 KPSS'ne girip devlette göreve başlamalarıni istediği ortaya çıkarıldı.

Böylelikle Gülen cemaatinin, son aşamada devlet içinde topyekün örgütlenmesi ve cemaate hizmet edenlere bir nevi ödüllendirme yapılması sağlandı.

ByLock'çular ve Bank Asya'cılar

Bugün gelinen noktada KPSS soruşturmasında yaklaşık 3 bin 300 şüpheli hakkında adli soruşturma yürütülüyor.

Savcılıkça yürütülen KPSS soruşturma dosyasında 700'den fazla şüphelinin sadece Gülen cemaatinin kendi içinde haberleşmede kullandığı ByLock iletişim sistemini kullandığı ortaya çıktı. Dosyada yeralan ByLock'çu 20'den fazla şüpheli, aynı zamanda TSK personelinin yakını.

KPSS dosyasındaki 450'ya yakın şüpheli, FETÖ'nün üst yönetimiyle bağlantılı.

En önemli bölüm ise hem KPSS şüphelisi olup hem de darbede gözaltına alınanlar. Yaklaşık 200'ü TSK personeli yakını olarak KPSS'yi kazanan 700'e yakın KPSS 2010 şüphelisi, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmaları kapsamında gözaltına alınarak tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber