Polislere FETÖ'den 15 yıl hapis istendi

Soruşturma kapsamında 14'ü tutuklu 22 polis memurunun "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15'er yıl hapisle cezalandırılmaları istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2016 11:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Polislere FETÖ'den 15 yıl hapis istendi

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 14'ü tutuklu 22 polis memuru hakkında "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15'er yıl hapisle cezalandırılmaları istemiyle iddianame hazırlandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları iddia edilen Adana Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları hakkındaki soruşturmaların bir kısmı tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı 14'ü tutuklu 22 polis memuru hakkında "FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak" suçundan iddianame hazırladı. İddianamede, Emniyet Genel Müdürlüğünün hazırladığı örgütün yapılanması ve hiyerarşik işleyişiyle ilgili bilgi raporuna da yer verildi.

Polis memurlarından 21'inin örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" kullandığı belirtilen iddianamede, sanıklardan M.K'nin de telefonun kendisine ait olmasına rağmen eşi N.K'nin programla görüşmeler yaptığı belirtildi.

Bazı sanık polis memurlarının, gençlik yıllarında örgüte ait okullarda ve dershanelerde eğitim gördükleri, çocuklarını da bu okul ve dershanelere gönderdikleri belirtilen iddianamede, Bank Asya'da hesaplarının bulunduğu bazılarının da Zaman gazetesi abonesi olduğu ifade edildi.

Bu arada, polis memuru eşinin telefonundaki "ByLock" programını kullandığı belirlenen N.K. hakkında da ayrıca soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Sanıklar hakkında 15'er yıl hapis cezası istenen iddianame, terör suçlarına bakan Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber