İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Geçici Kur'an Kursu Öğreticisinden Sonra Geçici İmam Hatip Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı, daha önce, 657 sayılı Kanunun 4/C maddesine göre Kur'an Kursu Öğreticisi istihdamı yapılmasına imkan sağlayan düzenlemeyi Bakanlar Kurulundan geçirmişti. 26/12/2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararnameye göre çalıştırılabilecek Kur'an Kursu Öğreticisi sayısı 2500'den 4500'e çıkarılmıştı. Bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeye göre, Diyanet İşleri Başkanlığı 2007 yılı içerisinde 500 kısmi zamanlı geçici imam-hatip alabilecektir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ocak 2007 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

657 sayılı Kanunun 4/C maddesine göre 500 adet kısmı zamanlı geçici imam hatip alınmasına ilişkin esaslar Bakanlar Kurulu Kararı ille yayımlanmıştır.

Görevlendirilecek kişilerin Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili hükmünde belirtilen şartların yanı sıra imam-hatiplik yeterlik belgesine sahip olmaları gerekecek. Ayrıca, özel önem arz eden cami ve mescitlere, imam-hatiplikte yeterliği Diyanet İşleri Başkanlığınca tespit edilenlerden de atama yapılabilecek.

İhtiyacın yine de karşılanamaması durumunda Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek öğrenim durumuna göre geçici imam-hatip çalıştırılabilecek.

Haftalık çalışma süresi yedi iş günü olacak.

Her beş vakit namaz bir iş günü olarak hesaplanacak.

Günlük 35 YTL brüt ücret ödenecek.

Geçici imam-hatiplerin yetki ve sorumlulukları, imam-hatip kadrolarına atanmış olan memurların yetki ve sorumlulukları ile sınırlı olacak.

Bakanlar Kurulunda tüm detaylar yer almakta olup, karara ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber