Yayınlanmamış olan KPSS Önlisans Tercih Kılavuzu için neden yayınlandı deniyor?

Geçtiğimiz haftadan bu yana önde gelen tüm medya organları KPSS Önlisans tercih kılavuzunun yayınlandığını belirtiyor. Peki bu yanıltıcı haberler neden yapılıyor?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Kasım 2016 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yayınlanmamış olan KPSS Önlisans Tercih Kılavuzu için neden yayınlandı deniyor?

8 Kasım'da açıklanan 2016 KPSS Önlisans sınavı sonrasında adayların Google üzerinde en çok sorguladığı konu KPSS Önlisans Tercih Kılavuzunun ne zaman yayınlanacağıdır.

Önde gelen tüm medya organları, buna Hürriyet, Milliyet, NTV ve CnnTürk de dahildir, Google'da en çok aranan kelimelere bakarak haber metinleri yazdırmaktadır.

Ancak öyle tahmin ediyoruz ki, bu haber metinleri tek bir elden çıkmaktadır.

Zira 10 Kasım tarihli memurlar.net haberinde, KPSS Önlisans Tercih Kılavuzunun henüz yayınlanmamış olmasını belirtmemiz rağmen, Hürriyet, Milliyet, NTV ve CnnTürk gibi medya organları, internet sitelerinde, "KPSS Önlisans Tercih Kılavuzu yayımlandı" şeklinde haberler yapmaktadır.

KPSS Önlisans Tercih Kılavuzu yayımlandı şeklindeki haberler doğru olmayıp, önde gelen basın kuruluşlarımızın, Google aramalarında çıkmak için bu tür sahte içerikli haber metinleri yazmaktan vazgeçmesi gerekmektedir.

Sonuçta haber metninden ziyade önemli olan itibardır. İtibarsız gazetecilik, gazeteyi değersizleştirir.

İşte önde gelen medya organlarının "KPSS Önlisans Tercih Kılavuzu yayımlandı" şeklindeki haberleri

Memurlar.net'in notu: Önlisans adaylarına yönelik kadroların da yer alacağı 2016/2 KPSS tercih kılavuzu 21 ila 30 Aralık 2016 tarihleri arasında yayımda olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber