Tez Danışmanı açığa alınan öğrencilerle ilgili görüş

Yükseköğretim Kurulu, 15 Temmuz süreci sonrasında yürütülen soruşturmalarda tez danışmanı açığa alınan öğrencilerin durumları ile ilgili görüş verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Kasım 2016 17:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Tez Danışmanı açığa alınan öğrencilerle ilgili görüş

Üniversitelerde başlayan FETÖ/PDY soruşturmaları sonucunda çok sayıda öğretim üyesinin görevinden uzaklaştırıldığı veya ihraç edildiğinden bahisle, yüksek lisans ve doktora eğitimi gören öğrencilerin bu durumlardan olumsuz yönde etkilendiklerini 20 Ekim 2016 tarihli haberimizde gündeme getirmiştik.

Yine aynı haberimizde, yürütülen bu soruşturmalardan dolayı tez danışmanı değişen öğrencilerin tez konusunu değiştirmesinin belirli bir seviyeye gelen tezler için zor olacağını ve yeni atanan danışmanla aynı konu üzerinden devam edilmesinin daha akılcı olacağını ifade ettik.

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü tarafından açığa alınan tez danışmanlarının rızası olmadan yeni tez danışmanı olarak atanan bir lisansüstü tezde aynı konunun devam edip etmeyeceği ve hazırlanan tezlerin akademik etik açısından sorun teşkil edip etmeyeceği konusunda görüş sorulmuştur.

YÖK Başkanlığından alınan cevabi yazıda; tez danışmanı açığa alınanların yerine yeni tez danışmanı atanması durumunda tezlerde aynı konunun devam edebileceğine ve hazırlanan tezlerin akademik sorun teşkil etmeyeceğine karar verilmiştir.

İŞTE YÖK YAZISI:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber