Yurtta kış ulaşımı ve eğitimi aksatıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2007 15:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yurdun çeşitli yerlerinde etkili olan kar yağışı, ulaşım ve eğitimin aksamasına neden oluyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kar yağışının ardından etkili olan tipi nedeniyle Erzurum'da 188, Bingöl'de 13, Iğdır'da 14 ve Muş'ta 9 olmak üzere 224 köy yolu ulaşıma kapandı.

Gecenin en düşük hava sıcaklıklarının, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 6, Erzincan'da 3, Kars'ta 12, Ağrı'da 23, Iğdır'da 11, Ardahan'da 7 derece olduğu belirtildi. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Erzurum'da sıfır, Erzincan'da 5, Kars'ta eksi 2, Ağrı'da eksi 3, Iğdır'da 2 ve Ardahan'da eksi 3 derece olması bekleniyor.

Rize'nin Çamlıhemşin ve Artvin'in Ardanuç ilçesinde, kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve liselerde eğitime bir gün ara verildi. Yusufeli ilçesine bağlı köylerdeki okullar da bugün tatil edildi.

Ardahan'ın Posof ilçesinde ise pazartesi günü eğitime verilen ara hafta sonuna kadar uzatıldı. İlçede, eğitime 22 Ocak Pazartesi günü başlanacağını bildirdi.


Rize-Çamlıhemşin'de okullar tatil edildi

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildi.

Alınan bilgiye göre, dün geceden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Çamlıhemşin ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Hava şartlarının uygun olması halinde ilçedeki okullarda yarın eğitime devam edileceği bildirildi.


Damal'da eğitime bir gün ara verildi

Ardahan'ın Posof ilçesinden sonra Damal'da da okullar tatil edildi.

Posof Milli Eğitim Müdür vekili Vahit Ulgar yapmış olduğu açıklamasında, Posof'ta ilk ve orta dereceli okulların tatil süresinin hafta sonuna kadar uzatıldığını söyledi. Son üç gün yanı sıra özellikle bu gün yağan karın çok fazla olduğunu dile getiren Ulgar, okulları tatil etmekten başka bir çare olmadığını belirtti.

Ardahan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım ise Ardahan'ın Damal ilçesinde bulunan okulların da bir gün süreyle tatil olduğunu bildirdi.

Ardahan Karayolları 126.Şube şefliğinden yapılan açıklamada, Ardahan Posof kara yolunun 9.20 itibari ile kapandığı bildirildi. Ilgar geçidi olarak bilinen 2640 rakımlı yolun açılması için tipinin durmasının beklendiği açıklandı.

Yine Ardahan-Şavşat kara yolunda bulunan Sahara geçidinin dün saat 17.30'dan beri kapandığı ve halen kapalı olduğu bildirildi. Ardahan'ın Posof ilçesinde 3 gündür aralıksız yağan kar yağışı bu gün de devam etti. Kar kalınlığının 45 cm'i bulduğu ilçede hayat neredeyse durmuş gibi. İlk ve orta dereceli okulların yarın da tatil edileceği alınan bilgiler arasında.

Ardahan Meteroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise Ardahan şehir merkezinde kar kalınlığının 21 cm, hava sıcaklığının ise sıfırın altında - 7 derece olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber