Mehmetçik vuruyor PKK çözülüyor

Ağustostan bugüne sadece Hakkari'de 510, son bir haftada ise 66 terörist öldürüldü. Verilen ağır kayıplar örgüte büyük darbe vurdu. Hakkari-Irak hattında ilk kez iki PKK'lı grup birbiriyle çatıştı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 16 Kasım 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mehmetçik vuruyor PKK çözülüyor

TürkSilahlı Kuvvetleri (TSK), 24 Ağustos'tan bu yana Hakkari Çukurca ve Yüksekova kırsalında yürütülen operasyonların bilançosunu açıkladı. Savaş uçakları ve insansız hava araçlarının katıldığı operasyonlarda bu güne kadar 510 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu. İçişleri Bakanlığ ise son bir haftada (7-15 Kasım) yurt genelinde yürütülen operasyonlarda 66 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Operasyonlarda 64 kişi de gözaltına alındı. Örgütün özellikle Hakkari kırsalında verdiği büyük kayıplar ise çözülmeyi beraberinde getirdi.

KENDİ İÇİNDE ÇATIŞTI

Askeri kaynaklar Hakkari kırsalı, Irak sınırındaki Şetünüs bölgesi yakınlarında terör örgütünün kendi içinde çatıştığını bildirdi. Olayın bölücü terör örgütü elebaşının yakalanmasından sonra açık şekilde gün yüzüne çıkan örgüt içi ilk çatışmalardan biri olduğu kaydedildi. Oramar Tepe Üs Bölgesi'nin batısında bulunan Tarzo Tepe'nin güney bölgesinde meydana gelen olayda 40-50 el silah sesi duyulurken, silah seslerinden 2-3 dakika sonra telsiz konuşmalarında 'Civanı ve yanındaki 4'ünü vurduk, diğerleri düşman tarafına kaçtı takipteyiz' anonsu dinlemelere takıldı.

BEYTÜŞŞEBAP'TA PKK'YA AĞIR DARBE!

BOMBACILAR YAKALANDI

Mardin Kızıltepe'de, Suriye'den geldikleri ve bomba eğitimi aldıkları belirtilen 2 PKK'lı yakalandı.

Bingöl'deki operasyonda ise PKK sığınağı bulundu.

Antalya'da PKK/ KCK'ya yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Önder ALTINAL - Nezir GÜNEŞ - Ömer ŞANLI - Ahmet TOPAL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber