KİT'lere KPSS'siz alım yapılacak mı? Kadro değişiklikleri ne anlama Geliyor?

13 Kasım 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ve 12 KİT'i kapsayan kadro değişikliklerine dair kararnameler bazı ziyaretçilerimizce KPSS'siz alım şeklinde düşünülmekte olup, bu değerlendirmeler doğru değildir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Kasım 2016 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KİT'lere KPSS'siz alım yapılacak mı? Kadro değişiklikleri ne anlama Geliyor?

Geçtiğimiz günlerde kamu iktisadi teşebbüslerinin kadro ve pozisyonlarında yapılan iptal ve ihdaslara ilişkin kararname Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Biz de bunu sizlerle paylaştık. İlgili habere buradan ulaşabilirsiniz: http://www.memurlar.net/haber/624714/

Ancak bize iletilen sorulardan ve bazı yayınlardan bu işlemin KİT'lerde KPSS'siz alım yapılacağı şeklinde yansıtıldığını farkettik. Peki bu gerçeği yansıtmakta mıdır? Yapılan işlem ne anlama gelmektedir?

Yapılan işlem kardo ve pozisyon değişikliğini içermektedir. Bu işlemde alım yöntemine ilişkin hiçbir düzenlemeye yer verilmemiştir. Dolayısıyla KİT'lerde KPSS'siz alım yapılması mümkün değildir.

Daha önceki bir haberimizde KİT'lerde bazı pozisyonlar için alım yönteminin değiştiğini belirtmiştik. Habere ulaşmak için tıklayınız: http://www.memurlar.net/haber/621605/ Ancak, bu değişiklikte de KPSS şartı kaldırılmamıştır.

Ayrıca kadro ve pozisyon değişiklikleri mutlaka buralara personel alınacağı anlamına da gelmemektedir. Çoğu zaman kurum içi görev değişikliklerinin gerçekleştirilebilmesi için de kadro ve pozisyon değişikliğine ihtiyaç duyulmaktadır.

Sonuç olarak kadro ve pozisyon değişiklikleri personel alım ilanı değildir. Ayrıca personel alımına ilişkin bir yöntem de kadro pozisyon işlemlerinde düzenlenmemektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber