İmam ve Müezzinler, hangi kriterlere göre nakil oluyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı diğer kamu kurumlarından farklı bir usulle akil işlemlerini gerçekleştirmekte... Bir çok kamu kurumu hizmet puanı esasına göre nakil yaparken Diyanet yeniden sınav yapmaktadır

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Kasım 2016 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İmam ve Müezzinler, hangi kriterlere göre nakil oluyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı diğer kamu kurumlarından farklı bir usulle akil işlemlerini gerçekleştirmekte... Bir çok kamu kurumu hizmet puanı esasına göre nakil yaparken Diyanet yeniden sınav yapmaktadır.

Aşağıda imam hatip ve müezzin kayyımların nakillerinin nasıl yapılacağını gösteren bir açıklamaya yer verilmektedir.

1- Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 7.maddesindeki hükme göre her ay ilana çıkılması ve sınav yapılması gerekmektedir. Her ayın 10 ile 15 arasında İl Müftülükleri, DİBBYS sistemi üzerinden Münhal kadro tanımlaması yapar ve ilana çıkılır. Görevliler DİBBYS şifreleri ile münhal kadroları görebilir ve sınava başvurabilirler. Ancak sınava başvurabilmek 30 puan müktesep kriteri gerekmektedir. Bu puan, MBSTS Puanın %40 ile Başkanlığın belirlediği Müktesep değerlendirme formunda oluşan toplam puanın %20'sinin toplanmından oluşmaktadır. Bu iki puan toplanarak, 30 müktesep puan kriterine ulaşılmaktadır.

2- Her ayın ilk Salısı, ne gününe denk gelirse o gün ilgili İl Müftülüğünde sınav yapılır ve sınavdan iki gün sonra DİBBYS sisteminden görevliler şifreleri ile giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebilirler. yeterli puan alan görevliler belirtilen tarih aralığında yine DİBBYS sitemi üzerinden tercih yaparlar ve en kısa sürede İl müftülüğü yerleştirme işlemini yaparak atamayı gerçekleştirir.

3- Bir diğer husus olarak iki ay İl Müftülükleri tarafından üst üste ilan edilip talipli çıkmaması halinde Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme yönetmeliğinin 18/1-ç maddesi gereği D grubu camilere MBSTS puanı 50 olması şartıyla görevlinin dilekçe ile İl Müftülüğüne başvurması halinde ataması sınavı beklemeksizin yapılabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber