Ürdün'de 'Türkiye'de eğitim' konulu fuar

Başkent Amman'da, Türkiye'deki üniversiteleri tanıtmaya yönelik düzenlenen fuara Ürdünlü öğrenciler ilgi gösterdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2016 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ürdün'de 'Türkiye'de eğitim' konulu fuar

- Ürdün'ün başkenti Amman'da, Türkiye'deki üniversiteleri tanıtmak amacıyla düzenlenen fuar, Ürdünlü öğrencilerden ilgi gördü.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) iş birliğiyle Bridge Uluslararası Akademik Hizmetleri kuruluşu tarafından düzenlenen ve Türkiye'deki üniversiteler ile Yunus Emre Enstitüsüne bağlı Amman Türk Kültür Merkezini tanıtmayı amaçlayan "Türkiye'de eğitim" konulu fuara, enstitü yetkilerinin yanı sıra yedi üniversiteden temsilciler katıldı.

Bridge Türkiye Departmanı Başkanı Ala el-Vadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ürdünlü öğrencilerin Türkiye'ye yönelik ilgisinin son iki yılda daha da artığına işaret ederek, bunun iki ülke arasında ortak kültürden kaynaklandığını belirtti.

Merkezin müdürü Yunus Emre Canbay ise fuara katılan üniversitelerin Türkiye'deki en güçlülerinden sayıldığına dikkati çekerek, "Çok sayıda Ürdünlü öğrenci Türkiye'de üniversite okumak istiyor. Ancak onları bu konuda yönlendirecek birine ihtiyaç duyuyor." dedi.

Canbay, Ürdün'de Türkçeyi öğrenmek isteyen kişilerin sayısında son zamanlara kıyasla artış gösterdiğini söyledi.

TİKA Amman Koordinatörü Mehmet Sıddık Yıldırım, eğitim sırasında gerekli güvenlik ve kültür gibi unsurların Türkiye'de olduğunu ifade ederek, Türkiye'deki üniversitelerin uluslararası düzeyde yüksek bilimsel seviyeye sahip olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber