MHP eski Milletvekili Rektör oldu

TBMM 23 ve 24. Dönemde Kütahya Milletvekili olan Prof.Dr.Alim Işık Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü oldu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Kasım 2016 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP eski Milletvekili Rektör oldu

Rektörlüğe atanması ile ilgili açıklama yapan Prof.Dr.Alim Işık:"Bugün itibariyle Türk Hava Kurumu Üniversitesi V. Rektörlüğü görevine başlamış bulunmanın onuru ve sorumluluğu ile yeni görevimin üniversitemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diler, görevi şahsıma emanet ederek güvenlerini ortaya koyan üniversitemiz Mütevelli Heyeti Başkan'ı ve üyeleri ile Yükseköğretim Kurulu Başkanımıza, görevi kendisinden devraldığım üniversitemiz Rektörüne ve bugüne kadar katkılarını esirgemeyen tüm personelimize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Allah utandırmasın, yar ve yardımcımız olsun."dedi.

Prof.Dr.Alim Işık'ın Eğitim alanındaki çalışmaları ve başarıları şöyle:"Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını ÇÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Mekanizasyon Anabilim Dalında tamamladı.

ÇÜ Ziraat Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1991'de Tarımsal Mekanizasyon Anabilim Dalında doçent, 1997'de Tarım Makineleri, 2000 yılında da Endüstri Mühendisliği Anabilim dallarında profesör oldu. Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde öğretim üyeliği, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ)'nde Senato ve Yönetim Kurulu üyeliklerinin yanı sıra Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüttü. 1997 - 2001 yıllarında DPÜ Simav Teknik Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve DPÜ Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bilimsel alanda, 200 civarında makale, bildiri ve kitaptan oluşan yayınlanmış eseri bulunmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber