Yeni KPSS Öğretmenlik Sınavında, Diploma Notu Da Düşünülsün

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik geçtiğimiz hafta içerisinde yaptığı açıklamada KPSS öğretmenlik sınavının içeriğinin değişeceğini açıklamıştır. Ancak, Bakanlığın bu yönde bir karar alırken tek taraflı karar almaması, gerek sendikalardan gerekse de diğer sivil toplum kuruluşlarından ve en önemlisi de memurlar.net forumunda yazışan öğretmen adaylarının görüşlerinden yararlanması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 05:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net forumunda bu konuya ilişkin dile getirilen en dikkate değer görüşlerden birisi de, KPSS notunun sadece 3 yada 4 saatlik bir sınav sonucuna göre belirlenmemesi yönündeki öneridir. Üyelerimiz yorumlarında, mezuniyet derecesinin de KPSS puanının oluşumuna katılması halinde, hem üniversitelerdeki eğitimin kalitesinin artacağına hem de üniversite öğrencilerinin derslere daha fazla önem vereceğine dikkat çekmişlerdir.

Bu öneriler memurlar.net tarafından uygun bulunmaktadır.

Diğer taraftan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in belirttiği şekilde branş bazında bir sınav yapılması oldukça zordur. Öğretmenlikte, çok sayıda branşın bulunduğu göz önüne alındığında bu kadar çok branş için soruların nasıl hazırlanacağı bir muammadır. Bunun yerine, sınav puanına diploma notunun belirli bir oranda katılması halinde zaten bu ihtiyaç karşılanacaktır.

Örneğin Genel Kültür, genel yetenek ve eğitim bilimleri sınav notunun yüzde 80'ini oluştururken, diploma notu da sınav puanına yüzde 20 oranında etkide sağlayabilir. Branş bazında soru hazırlamanın negatif bir psikolojik yönü de bulunmaktadır. Bu yönde yapılacak bir sınav, üniversitelerde verilen eğitimin ayrıca bakanlıkça sınav tabi tutulması anlamına da gelecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber