İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS'deki yabancı dil sınav oturumuna kimler girmelidir?

Haber Giriş : 28 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği üzere KPSS'de Cumartesi sabah oturumunda zorunlu olarak katılınması gereken genel yetenel ve genel kültür sınavlarına ek olarak yabancı dil sınavı da bulunmaktadır. Yabancı dil sınavına katılmak veya katılmamak adayların kendilerine bırakılmıştır.

Diğer taraftan, daha önce de belirtmiş olduğumuz üzere KPSS ile üç ana sınav yapılmaktadır. Birincisi KPSS-B grubu için yapılan sınav. Bu sınav için sadece genel kültür ve genel yetenek sınavına katılmak gerekmektedir. Yabancı dil sınavının KPSS-B için bir etkisi bulunmamaktadır.

Bir diğer sınav KPSS-Öğretmenlik sınavıdır. Öğretmen adaylarına yönelik bu sınav için sabahki genel kültür ve genel yetenek sınavına ek olarak cumartesi öğleden sonraki Eğitim Bilimleri sınavına katılınması gerekmektedir. Yabancı dil sınavının KPSS-Öğretmenlik için bir etkisi bulunmamaktadır.

Son sınav ise KPSS-A'dır. Bu sınav sadece lisans mezunları içindir ve bu yine bu sınav sadece müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılıkları ile kaymakam adaylığı kadroları için yapılan bir sınavdır. Bu sınava hangi bölüm mezunlarının girebilecekleri kılavuzda belirtilmiştir.(Bakınız Kılavuz Tablo-2) İşte yabancı dil sınavı sadece KPSS-A kadrolarında kullanılabilecek bir sınavdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber