'Kaçarak evlendik, tek umudumuz bu yasa'

Kaçarak evlendikten 4 yıl sonra eşi "cinsel istismar" gerekçesiyle hapse giren Dilara Turfan, mağduriyetlerinin giderilmesi için cinsel istismar suçlarına yönelik önergenin yasalaşmasını bekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2016 13:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
'Kaçarak evlendik, tek umudumuz bu yasa'

LALE BİLDİRİCİ - Kaçarak evlendikten 4 yıl sonra eşi "cinsel istismar" gerekçesiyle hapse giren iki çocuk annesi Dilara Turfan, mağduriyetlerinin giderilmesi için cinsel istismar suçlarına yönelik önergenin yasalaşmasını istiyor.

Turfan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yaşındayken ailesinin karşı çıkmasına rağmen eşi Anılcan'a kaçtığını, daha sonra ailelerinin anlaşmasıyla düğün yaptıklarını söyledi.

Bir yıl sonra hamile kalınca sağlık ocağına gittiğini ve burada yaşının küçük olduğunun anlaşıldığını belirten Turfan, daha sonra eşi için kamu davası açıldığını ifade etti.

Turfan, 4 yıl süren yargılama sonunda eşinin 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası aldığını ve cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından cezaevine girdiğini ifade ederek, "Bu bu sırada ikinci çocuğuma hamileydim. Şu anda iki kızımla çok mağduruz. Biz tecavüzcüleri savunmuyoruz. Resmi nikahlı eşlerimiz için mücadele ediyoruz. Eşimiz hiçbir şekilde cinsel istismarcı değildir. Cinsel istismar düzenlemesi inşallah yasalaşır. Tek umudumuz bu yasa." diye konuştu.

Eşinin kapalı cezaevinde gerçek cinsel istismarcılarla birlikte kaldığı için psikolojisinin bozulduğunu dile getiren Turfan, şunları anlattı:

"Kızlarım babalarının eve geleceği zamanı bekliyor. Büyük kızım Melodi, babası cezaevinde olduğu için okula gitmek istemiyor. Eşim Anılcan, 3 ay önce Kırklareli Açık Cezaevine nakledildi. Çocuklarımı babalarını görmeleri için her hafta cezaevine götürüyorum. Çocuklarım olaydan çok etkileniyor. Çok zor zamanlar geçiriyoruz. Hem maddi hem de manevi olarak güç durumdayız. Şu an eşim cezaevinde olduğu için kayınvalidem bana, bize bakıyor."

Turfan, kendileri gibi pek çok mağdur aile olduğunu dile getirdi.

- "Oğlum suçsuz"

Turfan'ın kayınvalidesi Sevil Turfan da oğlunun "cinsel istismar" suçlamasıyla ceza almasının kendilerini çok üzdüğünü, bu cezanın düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Oğlunun tecavüzcülerle aynı kefeye konulmasını istemediğini dile getiren Turfan, "Çocuğumun psikolojisi bozuldu, depresyon ilacı kullanıyor. Bunun düzeltilmesini istiyorum. Cinsel istismar ve tecavüz ayrı bir konu. Cinsel istismarın bu konuyla ayrı tutulması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber