İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmen Alımlarındaki Değişiklik Resmileşti

Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenlik atamalarında dikkate alınacak puanların hesaplanma sisteminin değişeceğini açıklamış ve branş bazında soru sorulacağını belirtmişti. Bugün sabah saatelerinde yayına koyduğumuz haberde ise bu tür bir değişiklik yapılmadan önce adayların ve sendikaların da görüşlerinin alınması önerisinde bulunmuştuk. Ancak, 18/01/2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeye göre öğretmenlik atamalarında kullanılacak puanın hesaplama yönetimi değişmiştir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

18/01/2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı şu şekildedir:

"Bu Yönetmelik kapsamında eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen kadrolarına, KPSS sonucuna göre alınan puanın %50'si ile Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan alan seçme sınavı sonucunda alınan puanın %50'si esas alınarak atama yapılır.?

Yukarıda yer alan değişiliğe göre iki adet sınav yapılacaktır. Sınavlardan birisi ÖSYM tarafından diğeri ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Ancak yapılan düzenlemeden daha önce KPSS Eğitim Bilimleri adı altında yapılan sınavın ÖSYM mi yoksa MEB tarafından mı yapılacağı çok açık değildir. Ancak yapılan yeni değişiklik göz önüne alındığında genel kültür ve genel yetenek sınavının ÖSYM tarafından, alan seçme sınavı adı altındaki sınavın ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacağı anlaşılmaktadır. Eğitim bilimleri sınavının alan seçme sınavının içinde olması çok büyük bir ihtimaldir. Bu konudaki nihai durum Bakanlık tarafından resmi açıklama yapıldığında netleşecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber