Hem zabıta hem ses sanatçısı...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde görevli Faruk Çelebi, düzenlenen ses yarışmalarına katılarak birçok derece aldı. Çelebi, Eskişehir'de tertip edilen bir halk müziği yarışmasında Türkiye ikincisi oldu.

Çelebi, 1997 yılından beri Yenişehir Belediyesi'nde çalışıyor. Yıkımlarda ev sahipleriyle tartışan, işportacıları kovalayan zabıta izlenimini yıkan Çelebi, Eskişehir'de katıldığı ses yarışmasında Türkiye ikincisi oldu. Kendini bildi bileli müzikle uğraştığını söyleyen Çelebi, amcası Recep Çelebi'nin teşviğiyle müzik çalışmalarını geliştirdiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Dicle Üniversitesi korosunda yer aldım. Orada notasız müzik konusunda önemli bir tecrübe yaşadım. Bir dönem kendi başıma çalışma yürüttüm. En son Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Eskişehir'de düzenlenen ses yarışmasına katıldım. Celal Güzelses'e ait 'Bülbülün Kanadı Sarı' eseriyle ikinci oldum."

Daha önce TRT tarafından düzenlenen bir yarışmada ikinci olduğunu anlatan Çelebi, zabıtalık ile ses sanatçılığının birbiriyle uyuşmadığını söyledi. İşini ve müziği ayrı tutmaya çalıştığını anlatan Çelebi, şöyle konuştu: "Çünkü, kulvarlar çok farklı. Gündüz zabıta olarak insanlarla diyalog içindeyim, akşam ise müzik yapıyorum. Şaşıran çok oluyor ama ben bu duruma alıştım. Mesela, yarışmaya katılanların tamamı konservatuvar mezunu. Müzik eğitimini profesyonel düzeyde almamış tek kişi benim. Orada hem Yenişehir Belediyesi hem de Diyarbakır'ı en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum."

Aldığı dereceye zabıta arkadaşlarının da çok şaşırdığını anlatan Çelebi, sözlerini şöyle tamamladı: "Müzik çalışmasını geliştirmeyi düşünüyorum. Seneye konservatuvara girmeyi hedefliyorum. Başarırsam, müzikle profesyonel düzeyde uğraşacağım. Ayrıca ileride kaset yapmayı düşünüyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber