MEB'den, personel alım ihaleleri için uyarı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Kasım 2016 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'den, personel alım ihaleleri için uyarı

MEB; "Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarında yaklaşık maliyet hesaplaması ile ilgili olarak;

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin "Yaklaşık maliyetin hesaplanması ve güncellenmesi" başlıklı 9 'uncu maddesinde; "Hizmetin gerçekleştirilmesi için gerekli olan iş kalemlerine veya iş gruplarına ilişkin miktarların tespit edilen fiyatlarla çarpımı sonucu bulunan tutarların toplanması ile elde edilen genel toplam tutar, sözleşme giderleri ve genel giderler ile KDV hariç olarak belirlenir.

Bulunan bu tutara işin niteliği dikkate alınarak % 20 oranını geçmemek üzere yüklenici karı eklenir. Bu tutar, kar hariç belirlenen genel toplam tutar üzerinden hesaplanan sözleşme giderleri ve genel giderler ile toplanarak yaklaşık maliyet hesaplanır. Buna ilişkin hesap cetveli hazırlayanlarca imzalandıktan sonra, ihale onay belgesinin ekine konularak ihale yetkilisine sunulur. Yüklenici için öngörülen kar tutarının bu cetvelde gösterilmesi zorunludur." hükmüne yer verilmiştir.

Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarında yaklaşık maliyet hesaplanırken sözleşme ve genel gider hariç birim fiyat belirlenmeli, belirlenen bu tutar üzerinden %4 sözleşme ve genel giderler hesaplanmalı, yüklenici karı da sözleşme ve genel gider hariç tutar üzerinden %20'yi aşmayacak şekilde belirlenmeli, bu tutarların toplanmasıyla toplam yaklaşık maliyete ulaşılmalıdır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber