'Severek evlendik bizi ayırmayın'

Erken yaşta evlilik nedeniyle cezaevinde yatan mağdurların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adalet Bakanı Bozdağ'a kadar devletin çeşitli kurumlarına mektup gönderdiği belirlendi. Mektupların çoğunda, kendi rızasıyla evlenen çiftlerin "Severek evlendik, bizi ayırmayın" ricası yer aldı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Kasım 2016 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
'Severek evlendik bizi ayırmayın'

Erken yaşta evlilikleri düzenleyen önergeden faydalanmayı bekleyen ve şu anda cezaevinde bulunan çoğu hükümlünün devletin zirvesine çok sayıda mektup gönderdiği ortaya çıktı.

İşte o mektuplar....

- Erken yaşta gayri resmi evlilik yapan ve sevdiği kişinin cezaevinde olduğunu belirten A.P. isimli kadın, mağdur olduğunu belirttiği mektubunda, "Ben devletten hiçbir şey istemiyorum. Sadece sevdiğim adamı, eşimi istiyorum. Bayramlarda yavrularımın gözü yaşlı kalıyor" dedi

- Niğde E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan ve 18 yaşından küçük bir kızla ailelerin onayıyla evlendikten sonra çocuklarının olmasının ardından 10 yıl hapis cezası alan hükümlü E.A, çocuğundan ayrı yaşamak istemediğini ifade etti.

- E.A, Adalet Bakanlığı'na gönderdiği mektupta, "2007 yılında halen eşim olan D.A. ile evlendim. 2008 yılında hastanede bir erkek çocuğumuz oldu. Fakat eşimin yaşı 18'den küçük olduğu için 2015'te 10 yıl 10 ay hapis cezası aldım. Benden hiçbir şikayetçi olmadığı halde şu an cezaevindeyim" ifadelerine yer verdi.

- Nazilli E Tipi Cezaevinde hükümlü olan M.T severek evlendiği kızı kaçırdıktan sonra tutuklandığını ifade etti. Kimsenin şikayetçi olmadığı halde cezaevinde olduğunu bildiren M.T, mağdur olduğunu anlattı.

- Hükümlü V.Ö. Adalet Bakanı Bozdağ'a hitaben gönderdiği mektubunda, "Eşimle küçük yaşta evlendiğim için ceza aldım. İki tane de kızım var. Eşim çalışmıyor" diye konuştu.

- Niğde'de tutuklu bulunan A.K. mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Adalet Bakanım 2008'de severek bir kızla evlendim. O zaman eşimin yaşı tutmadığı için babasının rızasıyla nikah kıydım. İki tane çocuğum oldu. Bu suçtan ceza aldım. Eşim çocuklarım mağdur.Küçük yaşta evlilikler için yasa çıkartmanızı istiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber