PES heyetinin Demirtaş ile görüşmesine izin verilmedi

Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES) başkanlığındaki heyetin, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile görüşmesine izin verilmedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2016 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PES heyetinin Demirtaş ile görüşmesine izin verilmedi

Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES) başkanlığındaki heyetin, Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmesine izin verilmedi.

PES Genel Başkanı Sergey Stanişev, HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy ile Almanya, Fransa, İsviçre, Bulgaristan, İtalya ve Avusturya'dan gelen parlamenterleri Edirne F Tipi Cezaevi önünde jandarma ekipleri karşıladı. Heyetin cezaevine yaklaşmasına izin verilmedi.

Stanişev, gazetecilere yaptığı açıklamada, heyet olarak Demirtaş'ı ziyaret etmek için Edirne'ye geldiklerini fakat görüşme taleplerine cevap alamadıklarını belirtti.

Demokrasi ve özgürlükler adına Türkiye'ye geldiğini iddia eden Stanişev ''Daha önce geldiğimiz zaman bir çok belediye başkanı ve gazeteci tutuklanmıştı. Şimdi de HDP'ye yönelik tutuklamalar gerçekleşti. Biz bunu kabul edilemez olarak buluyoruz.'' dedi.

Stanişev, AA muhabirinin, ''Demokrasi ve özgürlükler adına burada olduğunuzu söylüyorsunuz, Türkiye'de yakın zamanda bir darbe girişimi oldu ve çok sayıda kişi demokrasi ve özgürlükler adına şehit oldu, bunların aileleriyle de görüşmeyi de düşünüyor musunuz?" sorusuna, darbe girişiminde Türkiye'nin yanında oldukları yönünde cevapladı.

Heyet daha sonra cezaevi yakınından ayrıldı.

Hakan Mehmet Şahin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber