İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmen Alımları Nasıl Yapılacak?

18 Ocak 2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliği beraberinde bir çok soruyu getirmiştir. Örneğin ÖSYM tarafından yapılan Eğitim Bilimleri sınavının yapılıp yapılmayacağı, yapılacak ÖSYM mi yoksa MEB tarafından yapılacağı bilinmemektedir. Bu konuda, haber10.com sitesi, bakanlık bürokratlarıyla özel bir röportaj yaptığını duyurdu. Röportajı aynen yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki haber haber10.com sitesinden aynen alıntılanmıştır.

Haber10.com: Son yapılan değişiklik neleri içermektedir.?

MEB yetkilisi: Yapmış olduğumuz düzenleme bugünkü Rezmi Gazetede yayımlanmıştır. Buna göre öğretmen kadrolarına yapılacak atamalarda KPSS sonucuna göre alınan puanın %50'si ile Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan alan seçme sınavı sonucunda alınan puanın %50'si esas alınarak atama yapılacaktır.

Haber10.com: ÖSYM, eğitim bilimlerini yapmaya devam edecek mi?

MEB yetkilisi: ÖSYM daha önce olduğu gibi Genel Kültür ve Genel yetenek sınavına ek olarak Eğitim Bilimleri sınavını yapmaya devam edecektir. Zaten eğitim bilimleri sınavı tüm öğretmenlerin gördüğü ortak konuları içermektedir.

Haber10.com: Peki, Bakanlık ne tür bir sınav yapacak?

MEB yetkilisi: Bakanlık sadece "alan seçme sınavı" adı altında ikinci sınav yapacaktır. Bu sınav, adayların isteği üzerine getirilmiştir. Bakanlık olarak bu konuya ilişkin çalışmalarımız devam etmektedir. Yakında bir yönerge çıkaracağız. Bu yönergede "alan seçme sınavının" ayrıntıları yer alacaktır.

Son olarak KPSS Genel Kültür, Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınav sonuçlarının puana yüzde 50 katkısının olacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum. Paunın diğer yüzde 50'lik kısmını ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak alan seçme sınavı belirleyecektir.

Haber10.com: İki sınav yapılması bıktırıcı ve yıpratıcı olmayacak mıdır?

MEB yetkilisi: Getirilmiş olan "alan seçme sınavı" adayların istekleri doğrultusunda yapılmıştır. Sınavlar bıktırıcı da olsa bir eleme sisteminin olması gerekmektedir. Bakanlık olarak en objektif yönetimi uygulamanın çabası içindeyiz.

Haber10.com: Teşekkür ediyoruz.

MEB yetkilisi: Ben teşekkür ediyorum.. İyi çalışmalar

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber