Kişiye özel ilanın böylesi görülmedi!

Orman Genel Müdürlüğünün alacağı orman mühendisi alımında yer alan bir şart bütün adayların tepkisine neden oluyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Kasım 2016 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kişiye özel ilanın böylesi görülmedi!

Orman Genel Müdürlüğü geçtiğimiz gün personel alım ilanı yayımladı. Tıklayınız.

İlana göre, 10 orman mühendisi alınacak. Ancak mühendislerin 9'u için orman mühendisliği mezun olmak şartı aranırken, biri için ek bir şart daha aranmaktadır.

Bir orman mühendisi alımında aranan ek şart şu şekildedir:

"g) Ek 2 listede yer alan Adana ilinde istihdam edilecek 1 adet mühendis kadrosu için Orman Mühendisliği bölümünden mezun olmakla birlikte Bölge Müdürlüğü bünyesinde yapılacak olan inşaatlarla ilgili iş ve işlemlerde yardımcı olmak üzere İnşaat, İnşaat Teknikerliği, İnşaat Teknolojisi Önlisans programlarının birinden mezun olmak."

Bu şarta göre, başvuracak orman mühendisliği mezunu adayın ilave bir şart olarak İnşaat, İnşaat Teknikerliği, İnşaat Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olması da gerekecek.

Böyle bir şartla ilk kez karşılaşıyoruz.

Bu şart çok açık bir şekilde bir kişiyi tarif etmektedir. Bu kişinin kim olduğunu biz bilmiyoruz. Ancak eğer ilan iptal edilmez ve süreç aynen devam ederse bu şanslı kişiyle Orman Genel Müdürlüğü teşkilatı tanışmış olacaktır.

İlan metninde yer alan "Bölge Müdürlüğü bünyesinde yapılacak olan inşaatlarla ilgili iş ve işlemlerde yardımcı olmak üzere" şartının çok da inandırıcı olmadığını, ilanın hedeflediği kişiyi almak için ilan metnine eklendiğini düşünüyoruz.

Bu ilanın iptal edilmesi gerekmektedir. Zira bunun yolunun açılması halinde, her kamu kurumu bu türden kişiye özel şartlar koyabilir.

Bu bağlamda, ilana başvuracak adayların, bu şartın iptali için Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurmaları yararlı olacaktır.

Ayrıca ilan başvuru hakkını kısıtladığı için adayların, hakları ihlal edildiği için Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna ve etik ilkelerden "Dürüstlük ve Tarafsızlık" ilkesine aykırı hareket edildiği içinde Kamu Görevlileri Etik Kuruluna başvuruda bulunmaları da mümkündür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber