MEB'den Öğretmen Alımlarındaki Değişikliğe İlişkin Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı 18 Ocak 2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme sonrasında bir basın açıklaması yayımlamıştır. Bakanlıktan yapılan açıklamada ?Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliği? çerçevesinde yapılacak yeni düzenlemenin şekli ve uygulama esaslarının daha sonra bütün sosyal tarafların görüşlerinin alınarak belirleneceği ifade edilmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İlk defa göreve başlayacak öğretmenlerin atamalarına ilişkin bazı yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak amacıyla Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklama;

BASIN DUYURUSU

Milli Eğitim Bakanlığı, ilk defa göreve başlayacak öğretmenlerin atamalarına ilişkin bazı yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak amacıyla aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duymuştur.

Bu amaçla;

1 -Öğretmen atamalarını ilgilendiren ?Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik?te değişiklik yapılmış ve söz konusu düzenleme yürürlüğe girmiştir. Yeni düzenleme çerçevesinde bundan böyle yerleştirme işlemleri, alan seçme sınavı ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları birlikte değerlendirilerek yapılacaktır.

2 -2007 Yılı 1. Atama Döneminde yapılacak öğretmen yerleştirilmelerinde ikili sistem uygulanmayacaktır. Bu atama döneminde daha once olduğu gibi mevcut KPSS sonuçlarına göre puan üstünlüğü ve tercihler doğrultusunda yerleştirilmeler yapılacaktır.

3 -?Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliği? çerçevesinde yapılacak yeni düzenlemenin şekli ve uygulama esasları daha sonra bütün sosyal tarafların görüşleri alınarak belirlenecektir.

Kamuoyunun ve öğretmen adaylarının bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber