Yılda bir küvet dolusu kola içiyoruz

Şeker tüketimi gençler arasında her yıl artıyor. İngiltere'de Kanser Araştırmaları Merkezi, 11-18 yaş arasındaki gençlerin yılda bir küvet dolusu kadar şekerli içecek içtiğini belirledi. Bu rakam, normalden üç kat daha fazla

Haber Giriş : 23 Kasım 2016 11:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Yılda bir küvet dolusu kola içiyoruz

ngiltere'deki Kanser Araştırmaları Merkezi'nin şekerle ilgili yaptığı bir çalışmanın sonuçlarına göre 11-18 yaş arasındaki gençlerin tavsiye edilenden üç kat daha fazla şeker tükettiği belirlendi. Gençlerin bir yılda, 234 kutudan fazla yani bir küvet dolusu kadar şekerli içecek içtiği kaydedildi. Hatta bir yaş ile 18 ay arasındaki çocukların bile şekerli içecek tükettiği ifade edildi. 330 mililitre bir kolanın 35 gram şeker içerdiğini belirten uzmanlar, oysa beş yaşındaki bir çocuğun günlük tüketmesi gereken şeker miktarının 19 gram, 11 yaşından yüksek olanlar için ise 30 gram olduğu kaydedildi.

EKSTRA VERGİ İŞE YARAYABİLİR

Yetişkinler ve gençlerin önerilenden iki kat daha fazla şeker tükettiğini belirten uzmanlar, 11-18 yaş arasındakilerin ise önerilenin üç katını yediğini söyledi. İngiltere Kanser Araştırmaları Merkezi'nin direktörü Alison Cox, çıkan rakamların kendilerini şoke ettiğini belirterek "Acilen bu durumun önüne geçmeliyiz. Hükümetin içecekleri şekerden ekstra vergi alması bu konuda önemli bir rol oynayacaktır. Fakat aynı zamanda başka kampanyalar da yapılması gerekiyor. Eğer beslenmenizde şekeri azaltırsanız, işlenmiş gıdalardan uzak durursanız bu sizin kilo verdiğinizi göreceksiniz. Abur cubur reklamlarının da belli bir saatten sonra yapılmaması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber