'Öğrencilerimi vatan sevgisiyle yetiştirdim'

Elazığ'da yaşayan emekli öğretmen Bünyamin Uzun, FETÖ'nün darbe girişiminde polis oğlunu ve bir öğrencisini vatan için şehit vermenin hüznünü ve gururunu yaşıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2016 23:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Öğrencilerimi vatan sevgisiyle yetiştirdim'

RAMAZAN KAYA / PİRHASAN DOĞAN

Elazığ'da yaşayan emekli ilkokul öğretmeni Bünyamin Uzun, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde polis oğlunu ve bir öğrencisini vatan için şehit vermenin hüznünü ve gururunu yaşıyor.

Kentte 30 yıllık meslek hayatı boyunca çok sayıda öğrenci yetiştiren Uzun, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesinde görevliyken şehit düşen oğlu Mehmet Şevket Uzun ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görev yaparken şehit olan öğrencisi polis memuru Eyyüp Oğuz'u kaybetmenin burukluğuyla giriyor.

Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 evladından birini vatan için şehit, birini henüz 20 yaşında kalp krizi sonucu toprağa verdiğini, bir evladının asker, bir evladının da öğretmen olduğunu söyledi.

Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayan Bünyamin Uzun, 15 Temmuz şehidi Mehmet Şevket Uzun'un babası, aynı zamanda meslek hayatının ilk yıllarında görev yaptığı Keban ilçesinin Altıyaka köyü Dede mezrasında ilkokul 1. sınıftan alıp 5. sınıftan mezun ettiği şehit Eyyüp Oğuz'un da öğretmeni olduğunu anımsattı.

Her ikisinin de ruhlarının şad, mekanlarının cennet olmasını dileyen Uzun, şunları söyledi:

"İkisi de dürüst, çalışkan hakikaten saygılı öğrencilerdi. Oğlumu ben okutmadım, ama oğlum, şehidim, bütünüyle eksiksiz, her şeyiyle mükemmel bir insandı. Ölümden korkmayan, inançlı, dürüst, hakikaten sevgi dolu, çocukları da çok seven, bizlere karşı da çok saygılı olan bir çocuktu. Biz onunla gurur duyuyoruz, 'Vatan sağ olsun' diyoruz. Bize bu gururu yaşattığı için ona teşekkür ediyoruz."

Öğrencisi Oğuz'un da cıvıl cıvıl biri olduğunu, özellikle Türkçe dersini çok sevdiğini anlatan Uzun, kendisinin 9 kardeşli bir evde, elektrik olmayan bir köyde yetiştiğini aktardı. Uzun, başarılı bir öğrenci olan Oğuz'un ailesine, çevresine ve öğretmenine karşı çok saygılı olduğunu, anne ve babasını ziyaret ettiğini anlatarak, onun da kendi evladı gibi olduğunu ifade etti.

"Onlar Türkiye'nin şehidi"

Hem oğlunun hem de öğrencisinin vatan için şehit olduklarını ifade eden Uzun, "Onlar olmasaydı belki de biz bugün burada bulunamayacaktık. Onlar sadece bizim çocuklarımız ama Türkiye'nin şehidi. Türkiye'nin sahip çıkması gereken, Türkiye'ye bu vatanı yeniden hediye eden insanlar olarak herkesin bağrına basması lazım. Herkesin onlara bundan sonra da duacı olması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Meslek hayatı boyunca binlerce öğrenci ve kursiyer eğittiğini aktaran Uzun, bunları vatan, millet, bayrak sevgisiyle ve dini inançlı bireyler olarak yetiştirdiğine dikkati çekti.

"Kötü, hain emellerine asla ulaşamayacaklar"

Şehit oğlu ve öğrencisiyle gurur duyduğunu vurgulayan Uzun, Türkiye'nin dört bir yanında taziyeye gelen öğrencilerinin, "Keşke biz de şehit olsaydık, o mertebeye ulaşsaydık" diyerek, taziyelerini ilettiğini söyledi.

Uzun, "Bu nesil böyle devam ettiği müddetçe ülkemizi FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri bölemeyecekler. Kötü, hain emellerine asla ulaşamayacaklar." dedi.

Eğitimin yalnızca okullarda, din eğitiminin de Diyanet İşleri Başkanlığının denetimi altında verilmesi gerektiğini dile getiren Uzun, bunların FETÖ gibi terör örgütlerine bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

Uzun, "Biz bunun acısını 15 Temmuz'da yaşadık ve gördük. O tür öğretmenlerin, öğrencilerin, gençlerin, çalışanların beyinlerini yıkadıklarını gördük. Allah bir daha onlara fırsat vermesin. Öğrencilerimi, şehit öğrencim ve kendi şehit oğlum gibi vatan sevgisiyle yetiştirdim. Yetiştirdiğim öğrencilerin her biri onlar gibi vatana canlarını feda edecek kadar cesurlar, atılganlar, çalışkanlar ve hazırlar." sözlerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber