Konuşarak öğretmenine en değerli hediyeyi verdi

Erzincan'da doğuştan konuşma bozukluğu olan ilkokul öğrencisi Ekinsu Altınok, 4 yıllık eğitim sonucu konuşmasına destek olan sınıf öğretmeni Murat Akay'a "Öğretmenler Günü" dolayısıyla şiir okuyunca Akay'ı ağlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2016 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konuşarak öğretmenine en değerli hediyeyi verdi

Erzincan'da doğuştan konuşma bozukluğu bulunan ilkokul öğrencisi, 4 yıllık eğitim sonucu konuşmasına destek olan öğretmenine, "Öğretmenler Günü"nde şiir okuyup duygusal anlar yaşattı.

Kent merkezindeki Erzincan Gazi İlkokulunun 4-C sınıfında, "Öğretmenler Günü" sebebiyle etkinlik düzenlendi. Etkinlikte öğrenciler çiçek verip 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladıkları sınıf öğretmenleri Murat Akay'a şiirler okudu.

Okula kaynaştırma öğrencisi olarak başlayan ve doğum öncesi geçirdiği travma sebebiyle konuşma bozukluğu (disleksi) olan 10 yaşındaki Ekinsu Altınok da Akay'a şiir okuyup çiçek takdim etti.

Altınok'un okula başladıktan sonra aldığı eğitim sayesinde konuşup şiir okuyabildiğini gören öğretmeni Akay, gözyaşlarını tutamadı.

Öğrenci Altınok'un konuşmasında emeği geçen öğretmen Murat Atay, 21 yıllık meslek hayatında bugüne kadar öğrencilerinden aldığı en anlamlı hediyenin Altınok'un kendisine şiir okuması olduğunu ifade etti.

Konuşamayan Altınok'un şiir okuyabilmesine çok sevindiğini dile getiren Akay, şöyle devam etti:

"Bu okula geldiğim ilk yıl birinci sınıfları almıştım. Sınıfımız 24 öğrenciden oluşuyordu. Ekinsu Altınok da bu öğrencilerden biriydi fakat konuşamıyor, düşüncelerini ve duygularını ifade edemiyordu. Birinci yıl okuma yazma çalışmaları ağırlıkta olduğu için Altınok'un bu sorununu nasıl çözebiliriz diye düşündük ve annesi Gülcan Özgül Altınok'u bazı dönemlerde sınıfa aldık. Aradan 4 yıl geçti ve Ekinsu Altınok annesinin de desteğiyle mesafe kat etti. Konuşamayan çocuk artık sesler çıkarmaya, iki üç kelimelik cümleler kurmaya başladı. Bana öğretmenler gününde şiir okuyunca çok duygulandım. Umarım bundan sonra Ekinsu daha çok yol kat edecek ve daha büyük başarılar yakalayacak."

Anne Altınok ise 18 yıl sonra çocuk sahibi olduğunu ifade ederek, bu süre sonunda dünyaya gelen kızı Ekinsu Altınok'un konuşma bozukluğu olduğunu dile getirdi.

Kızının konuşma bozukluğunu 4 yaşındayken fark ettiklerini anlatan anne Altınok, "Bir rehabilitasyon merkezine gittik. Anaokulunda bazı sıkıntılar yaşadık ve 4 seneden beri büyük gayretle Ekinsu'yu okuttuk, konuşturduk ve yazdırdık. Tabii diğer arkadaşlarından biraz geriydi ama kendisiyle bir başarı elde ettik. Öğretmenine hep 'Murat Akay' diyordu ama kısa süre önce 'öğretmenim' dedi. Bu da öğretmeninin çok hoşuna gitti diye çocuğum Öğretmenler Günü'nde öğretmeni için şiir okudu." diye konuştu.

- İlk şiirini öğretmenine yazdı

Kızının 4 yıllık bir çabayla ilk kez şiir okuyabilecek seviyeye gelmesine çok sevindiklerini dile getiren anne Altınok, kızının öğretmeni Akay başta olmak üzere tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Öğrenci Ekinsu Altınok, öğretmeni Murat Akay'a okuduğu şiirinde şu dizelere yer verdi:

"Öğretmenim ana gibi baba gibi

Öğretmenim bilirmiş seni nasıl sevdiğimi

Sorsan bana nerede yerin

Gösteririm ben kalbimi

Ana değil ana gibi baba değil baba gibi

Öğretmenim bende sevgin can içinde bir can gibi"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber