Bakanı Ağbal ile CHP'li Bekaroğlu arasında mülteci tartışması

Maliye Bakanı Naci Ağbal ile CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu arasında Suriyeli sığınmacılar üzerinden tartışma yaşandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2016 16:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Bakanı Ağbal ile CHP'li Bekaroğlu arasında mülteci tartışması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Maliye Bakanlığının bütçesi görüşülüyor.

Bütçe üzerine görüşlerini aktaran Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye kararına ilişkin değerlendirmesini anımsatarak, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanı'nın yapmış olduğu açıklama, vicdanen filan da çok rahatsız edici şeyler. 'Açarım kapıları', ne demek? 3 milyon insan bize sığınmış, bunun için büyük fedakarlıklar yapmış bu millet. 'Bunu insan olduğumuz için vicdanen yaptık' diyoruz. Ama o çaresiz insanlar, uluslararası ilişkilerin aracı gibi kullanılıyor. Bu kabul edilebilir mi Sayın Bakanım?" ifadesini kullandı.

Bunun üzerine Ağbal, "AB adına mı hareket ediyorsunuz? Hiç sormuyor musunuz AB'ye? Bu kadar insan bu kadar sıkıntı içerisindeyken, Türkiye bu kadar bu meseleye odaklanmışken, gayret gösterirken, vicdansız AB ne yapıyor? Onu niye sormuyorsunuz? Söyleneni bile okuyamıyorsunuz. Yapmayın Allah aşkına. Ne demek 'vicdan'?" diye konuştu.

Naci Ağbal, şunları söyledi:

"Siz o cümleleri başkalarının gözlüğüyle görüyorsunuz anlaşılan. Söylediğiniz ne manaya geliyor? Bu toplum, bu millet, bu devlet Suriye sorunu çıktığından beri bütün bu mazlumlara sahip çıktı, evini, kucağını açtı, ekmeğini bunlarla paylaştı ve bölüştü. Yapmaya devam ediyor. Şimdi siz kalkmışsınız, bütün bunlar yokmuş gibi sanki 'bu insanlar üzerinden Türkiye pazarlık yapıyor' gibi hiçbir şekilde kabul edemeyeceğim bir açıklama yapıyorsunuz. Manasını, ne manaya geldiğini lütfen dikkatle dinleyin."

-"AB'nin gözlüğüyle değerlendirmelerde bulunmayın"

Bakan Ağbal, "Yani biz o insanların üzerinden bir siyaset mi güdüyoruz?" sorusunu yönelttiği Bekaroğlu'nun, "evet" yanıtını vermesi üzerine, "Siz at gözlüğüyle baktığınız için size öyle geliyor." dedi.

Maliye Bakanı Ağbal, "Bu kadar hassas konularda, bu millete, bu devlete, bu hükümete bu kadar haksız isnatlarda bulunmayın. AB'nin gözlüğüyle burada, bu komisyonda değerlendirmelerde bulunmayın." diye konuştu.

Bekaroğlu ise "Polemiğe girmeyin. AB'nin gözlüğüyle filan bakmıyorum. Kendi gözlüğümle bakıyorum." ifadesini kullandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de "Sayın Bekaroğlu iç siyaset gözlüğüyle bakıyor. Tamam." diyerek tartışmayı sonlandırdı.

Hüseyin Gazi Kaykı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber