Fuar bitti, İzmir heyetinin Tayland tatili başladı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 19 Ocak 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılında yapılacak EXPO'yu İzmir'e getirmek için lobi faaliyeti yapmak amacıyla düzenlediği, ancak 221 kişinin katılımı nedeniyle eleştirilere neden bir haftalık Tayland'ın gezisinde tatil başladı

İlk 2 gün Chiang Mai kentindeki Bahçecilik Fuarı'nı gezip, Türk Günü'ne katılan heyettekiler, bugün geçtikleri Bangkok'ta kaldıkları 5 yıldızlı otelin havuzuna girdi. Heyetteki çok sayıda kişi Bangkok'a 2 saat uzaklıktaki turizm cenneti Pataya'ya gitmek için rehberlerden yardım istedi.

Milletvekilleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı üst düzey temsilcileri, İzmir'deki yerel yöneticiler, Büyükşehir Belediye meclis üyeleri, iş dünyasının ve meslek örgütlerinin üst düzey temsilcileri, akademisyenler ve basın mensuplarından oluşan 221 kişilik EXPO heyeti Chiang Mai kentinde düzenlenen `Royal Flora Ratchaphruek 2006' Uluslararası Bahçecilik Sergi ve Fuarı'ndaki temaslarını tamamladı.

CHP'de kriz yaratan, ülke gündemine de `EXPO değil sekspo' eleştirileriyle oturan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tayland'a yaptığı 8 günlük gezide 2 günlük resmi çalışma programı sona erdi. Tayland'ın Chiang Mai kentinde Türk Yürüyüşü'ne katılıp, Bahçecilik Fuarı'nı gezen heyet yeniden Bangkok'a döndü. Başkent Bangkok'un en lüks oteli olan Swissotel Le Concorde'ye yerleşen heyettekiler, sıcaklığın 35 derece olduğu ülkede, otelin beşinci katındaki havuzda serinledi. Kış ortasında yazı yaşayan meclis üyeleri, şort mayolarını giyerek, havuza atladı. Havuza girenlerden bazıları kendileini görüntüleyen basın mensuplarını, "Çok paranız var galiba. Bu fotoğraflar yayınlanırsa tazminat davası açacağız. Zaten Türkiye'de herkes bizim buraya tatile geldiğimizi düşünüyor. Çekmeyin" diye uyardı.

Basın mensupları, fotoğrafın altına `EXPO yorgunluğunu attılar' diye yazacaklarını söyleyince meclis üyeleri, "Biz yorulmadık ki" karşılığını verdi. Bazı meclis üyeleri eşlerinden fırça yediklerini belirterek, "Eşim aradı, `Televizyonda Türk Yürüyüşü'nü izledim ama seni göremedim. O sırada masaj mı yaptırıyordun yoksa?' diyerek bana çıkıştı" dedi. Heyetteki çok sayıda kişi Bangkok'a 2 saat uzaklıktaki turizm cenneti Pataya'ya gitmek için rehberlerden yardım istedi. Heyettekiler salı günü İzmir'e dönecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber