TOBB ETÜ'de mezuniyet ve akademik yıl açılışı

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: İnsanı yaşatmak lazım ama milleti yaşatmak için mutlaka ve mutlaka zor günlerde birilerinin bu vatan, bu bayrak, bu ülkenin değerleri için hayatını vermeye hazır olması lazım. Onu da gördük. Dolayısıyla gönlünüz rahat olsun, Türkiye'nin geleceği çok daha parlak, çok daha güzel olacaktır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2016 13:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
TOBB ETÜ'de mezuniyet ve akademik yıl açılışı

- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "İnsanı yaşatmak lazım ama milleti yaşatmak için mutlaka ve mutlaka zor günlerde birilerinin bu vatan, bu bayrak, bu ülkenin değerleri için hayatını vermeye hazır olması lazım. Onu da gördük. Dolayısıyla gönlünüz rahat olsun, Türkiye'nin geleceği çok daha parlak, çok daha güzel olacaktır." dedi.

Yılmaz, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin (ETÜ) spor salonunda düzenlenen, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezuniyet ve 2016-2017 akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her alanda daha iyiye gittiğini belirterek, bunun sebebinin ise eğitimde çok ileriye gidilmesi olduğunu ifade etti.

TOBB ETÜ'nün, çok kısa sayılacak bir süre içerinde diğer üniversiteler arasında seçkin bir yere geldiğini ve eğitiminde bu başarı seviyesini yakaladığını, Türkiye'nin eğitimde çok iyi bir yere gittiğini vurgulayan Yılmaz, üniversitenin kurulmasında ve gelişmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Törene katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın,Türkiye'nin yarınını bugünden daha iyi yapmak için eğitim alanıyla ilgili her gün yeni bir projeyle kendilerine geldiğini aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

"Şundan gönlünüz emin olsun, geçmişten çok çok daha iyiyiz. Biz bunu söylediğimiz de diyorlar ki 'anladık maddi yönden iyisiniz de manevi yönden sıkıntı var, değerler eğitiminde sıkıntı var.' Onun da doğru olmadığını 15 Temmuz'da TOBB ETÜ üniversitesinin öğrencileri gösterdi. 'Şehit mi gerekiyor vatan için? Biz varız' dediler, Ömer Can gibi. 'Gazi mi gerekiyor?' dediler, yine 'biz varız' dediler. Muhakkak ki insanı yaşatmak lazım ama milleti yaşatmak için mutlaka ve mutlaka zor günlerde birilerinin bu vatan, bu bayrak, bu ülkenin değerleri için hayatını vermeye hazır olması lazım. Onu da gördük. Dolayısıyla gönlünüz rahat olsun, Türkiye'nin geleceği çok daha parlak, çok daha güzel olacaktır."

Bakan Yılmaz, TOBB Üniversitesi'nin çok daha güzel başarılara imza atacağına inancının tam olduğunu belirterek, öğrencileri tebrik etti.

Mezun olan öğrencilerin önüne yepyeni bir hayatın açıldığını kaydeden Yılmaz, öğrencilere başarılar dileyerek, yetişmesinde emek veren öğretim üyelerine de teşekkür etti.

Törene mezunlar ve aileleri, öğrenciler, öğretim üyeleri ve protokol üyeleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber