'657 sayılı DMK değiştirmek mi gerekiyor? Gelin konuşalım'

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk: "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu değiştirmek mi gerekiyor? Gelin oturalım, konuşalım"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2016 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'657 sayılı DMK değiştirmek mi gerekiyor? Gelin konuşalım'

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Bizler ilk günden beri bağırıyoruz. Darbe yapanların cehenneme kadar yolu var. Onlarla bir derdimiz yok, ne gerekiyorsa yapın ama şu doğruyu bulmak için, masum insanları tespit etmek için bir soruşturma yapılmasını, bir savunma hakkı verilmesi gerektiğini söylüyoruz." dedi.

Koncuk, kentteki bir restoranda sendika üyeleriyle buluştu. Türkiye Kamu-Sen olarak kimseye hakaret etmeden yapılan yanlışları söylemek mecburiyetinde olduklarını belirten Koncuk, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalara değindi.

Başı sıkışan, dara düşen kim olursa olsun, öncelikle insan ve ülkenin bir vatandaşı olduğu için sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Koncuk, soruşturmalar kapsamında açığa alınanlarla ilgili sürecin sağlıklı işlemesini istedi.

İsmail Koncuk, "Biz hakim değiliz, yargıç değiliz. Kimsenin suçlu olduğuna karar verme noktasında da değiliz. Dün aynı masada yemek yediğimiz, sohbet ettiğimiz bir arkadaşımızın açığa alınması, meslekten ihraç edilmesi bizim ona sırtımızı dönmemiz sonucunu doğurmamalıdır." diye konuştu.

Açığa alınan 6 binden fazla eğitim çalışanının görevlerine iade edildiğini hatırlatan Koncuk, PKK ile doğrudan ilişkisi olanların direkt ihraç edilmeleri gerektiğini, devletin hiçbir katında terör örgütü üyelerine yer bulunmadığını vurguladı.

Açığa alınan öğretmenlerin hepsinin PKK'lı olmadığını, aralarında korkudan sendikalara üyelik yaptıranların öğretmenlerin de bulunduğunu kaydeden Koncuk, şunları söyledi:

"Bu tespitleri doğru yapmak şartıyla garibanın, masumun canını yakmamak şartıyla tespitler yapılmalıdır. Peki Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a soracak olursak, bu görev iadeleri neye göre yapıldı? İade edilmeyen, açıkta bekleyenlere görevlerini neye göre iade etmedin? Bunların da açıklamalarının yapılması gerekiyor. Diğer bakanlıklarda da aynı şekilde görevden almalar ve iade edilmeler neye göre yapılıyor, izah edilmesi gerekiyor."

Hükümetin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hakkında yapacağı düzenleme ile ilgili de değerlendirmede bulunan Koncuk, konuşmasına şöyle devam etti:

"657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu değiştirmek mi gerekiyor? Gelin oturalım, konuşalım. Bazıları 657 sayılı kanunda şöyle bir madde olduğunu düşünüyor. 'Devlet memurları asla ve kata meslekten atılamaz'. Bunun yanında birçok memur da bunu böyle biliyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda 'memur işten atılamaz, iş garantisi vardır, iş güvencesi vardır' gibi bir şey kesinlikle yoktur. Bizim iş güvencemiz, yargı hakkımızdan doğuyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin diğer vatandaşlarının ne kadar yargı hakkı varsa bizim de 656 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun çizdiği sınır çerçevesinde bir yargı hakkımız var. İş güvencemiz oradan kaynaklanıyor ancak birçok kişi, bunun değişmesi gerektiğini söylüyor."

Programda, 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı video gösteriminin yanı sıra Kur'an-ı Kerim okundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber