YÖK, ilan kriterterleri ile atanma maddesinde değişiklik yaptı

Yükseköğretim Kurulu, ilan ettiği araştırma görevlisi kadroları ile ilgili ilan özel şartlarında ve atanma maddesinde değişiklik yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Kasım 2016 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK, ilan kriterterleri ile atanma maddesinde değişiklik yaptı

Yükseköğretim Kurulu çok sayıda (yaklaşık 900 civarı) araştırma görevlisi kadrosu ilan ettiğini ve gün içerisinde bu ilanların artarak merkezi yönetim bütçe kanununa göre 1000'e ulaşacağını 24 Kasım 2016 tarihli haberimizde duyurmuştuk.

Ancak, YÖK merkezi ilan sistemini bugün tekrar kontrol ettiğimizde; ilan özel şartlarında güncelleme yapıldığı ve tüm alımlarda "İlgili alanda yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak" şartının eklendiği görülmektedir.

Ayrıca, YÖK tarafından kadrolar ilk ilan edildiği tarihte atamaların "2547 sayılı Kanunun 33/a maddesine göre" yapılacağı açıklanmıştı. Ancak, bu şartın da değiştirildiği ve tüm atamaların "2547 sayılı Kanunun 50-d maddesine göre" yapılacağı görülmektedir.

Dolayısıyla, YÖK tarafından bu konu ile ilgili hiçbir açıklama yapılmaması sebebiyle, başvurmayı düşünen adayları uyarıyor ve ilan kriterlerini yeniden incelemeleri büyük önem arz etmektedir.

İLK YAYIMLANAN İLAN ÖRNEĞİ İÇİN TIKLAYINIZ.

GÜNCELLENEN İLAN ÖRNEĞİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber