Günde yarım saat internette alışveriş için harcanıyor

Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Emre Ekmekçi, Türklerin, günde ortalama yarım saatlerini internette alışverişe harcadığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2016 22:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Günde yarım saat internette alışveriş için harcanıyor

Ekmekçi, tüketicinin artık sınır tanımadığını ifade ederek, hepsiburada üzerinden gerçekleştirilen satışların yüzde 45'inin büyük şehirlerde, geri kalanının ise Anadolu'da yapıldığını kaydetti.

Ekmekçi, e-ticaret sektörünün bu yıl 2015'e kıyasla yüzde 35 büyürken, Hepsiburada'nın yüzde 110 büyüdüğü, ciroda 1 milyar dolarlık yıl sonu hedeflerini tutturacaklarını belirterek, Hepsiburada'nın aylık ziyaretçi sayısının 60 milyon, müşteri sayısının 7 milyon olduğunu, ürün gamlarının da 3 milyona ulaştığını söyledi.

Çalıştıkları tedarikçi sayısını 2 binden 7 bine çıkardıklarını bildiren Ekmekçi, Türkiye üretiminin dinamosu olan büyük tekstil markalarını internete taşıdıklarını kaydetti.

Türkiye'de e-ticaretin son 7-8 yılda aynı ivmede gittiğini, sektörün yıllık büyüme oranının ortalama yüzde 35 olduğunu anlatan Ekmekçi, dünyadaki gelişmiş pazarların yakalanabilmesi için sektörün yüzde 100'ün üzerinde büyümesi gerektiğini söyledi.

Ekmekçi, "Gerçek perakendecilerin de e-ticaret yapmasını sağlarsak yüzde 35'te tıkanan büyüme yüzde 100'lere ulaşabilir." ifadesini kullandı.

"Türk tüketicisi günde 4 saatini internette geçiriyor"

Emre Ekmekçi, e-ticaretin Türkiye'de perakende sektörünün yüzde 1,5-2'si arasında bir büyüklüğe ulaştığını ifade ederek, belirli ürün gamlarında e-ticaretin çift haneli pazar payına ulaşabilme potansiyeli bulunduğunu kaydetti.

Ekmekçi, "Önümüzde Kore örneği var. Kore'de bebek bezlerinin yüzde 70'i internetten satılıyor. Türkiye'de bu oran henüz telaffuz edilebilecek bir noktada değil." diye konuştu.

Bugün Avrupa'daki bazı oyuncak markalarının, satışlarının yüzde 40'ını internet üzerinden gerçekleştirdiğini kaydeden Ekmekçi, herkesin internetten alabileceği bir ürün olduğunu söyledi.

Türk tüketicisinin günde 4 saatini internette geçirdiğini ifade eden Ekmekçi, şunları kaydetti:

"Dünyada 'internette gördüm, gittim fiziksel mağazadan aldım' diyenlerin oranı 1'e 4... Yani online 1 lira ciro yaparken, online'da görüp offline'da alanların yarattığı ciro 4 lira. Türkiye'de bu oran daha da yüksek, 1'e 6... Ülkemizde insanlar ürünlere sosyal mecralardan bakıyor ve önemli bir kısmı o an online'dan almak yerine sonradan mağazadan alıyor. Bu yüzden bütün markalara dijitalde olmaları gerektiğini söylüyoruz."

"Hepsiburada'ya gelen bir müşteri sitede ortalama 8,5 dakika vakit geçiriyor"

Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ekmekçi, Türklerin, günde ortalama yarım saatlerini internette alışverişe harcadığını belirterek, amaçlarının Türkiye'de internetten satışına izin verilen her türlü ürünü satmak olduğunu, bu nedenle kendilerini sınırlamadıklarını söyledi.

Ekmekçi, Hepsiburada'ya gelen bir müşterinin sitede ortalama 8,5 dakika vakit geçirdiğini ifade ederek, ticaretlerinin yüzde 40'ının elektronik ürünlerden geldiğini, bu anlamda ikinci sırada "anne-bebek", üçüncü sırada ise "hazır-giyim ve kişisel bakım" ürünlerinin olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber