15 Temmuz gecesi, Erdoğan TV'ye nasıl çıktı?

Gazeteci Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı konuşmanın perde arkasını yazdı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Kasım 2016 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
15 Temmuz gecesi, Erdoğan TV'ye nasıl çıktı?

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Erdoğan, CnnTürk'e konuşmuş ve halkı sokaklara çağırarak, darbecilere karşı durmasını istemişti.

Peki bu çağrı nasıl yapıldı?

Bu TV mülakatını; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanları, özel kalem müdürü mü ayarlamıştı? Yoksa spontane mi gelişmişti?

Tüm bu detaylara, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o gece konuştuğu Hande Fırat'ın yazdığı "O Gece" kitabından ulaşmak mümkün.

Hande Fırat, CNNTÜRK ofisine geçtikten sonra, Saat 22:45 civarlarında, Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ı arar. Neler olup bittiğini sorar. Hasan Doğan kendisine yerel basının davet edildiğini ve Cumhurbaşkanının yerel basına konuşacağını, bu konuşmanın takip edilmesi gerektiğini söylemişti.

Ancak, herkes o gece Erdoğan'ın canlı konuşmasını bekliyordu. Cumhurbaşkanı yerel basına konuşmuş ancak yerel basının Erdoğan'ın konuşmasının video halini aktarması hemen kolay bir iş değildir. O video kaydını alan gazeteciler ofislerine döndü ama kaydın redakte edilip, aktarılması saatleri buldu.

Hande Fırat zaman ilerleyince bir kez daha 00:10 civarlarında Hasan Doğan'ı arar. Doğan'a, Cumhurbaşkanının konuşmasının hala kendilerine ulaşmadığını söyler. Hasan Doğan bu kez, "Periskoptan da yayın yaptık" der.

Gazeteci Fırat, böyle bir gecede Periskoptan yanının olamayacağını ve uygun görürlerse Cumhurbaşkanının cağrısını canlı yayında aktarmak istediklerini belirtir.

Tam bu noktada canlı yayının nasıl olacağı sorusu akla gelir. Bu müşkilatı da yine Fırat çözer. Kızıyla yaptığı facetime görüşmelerini hatırlayarak facetime'den görüntülü konuşalım der.

Hasan Doğan, talebi Cumhurbaşkanına iletir, 'Efendim basına yaptığınız konuşma teknik bir aksaklıktan dolayı yayınlanamamış, Hande telefonda, CnnTürk'e bağlanmak ister misiniz?' diye sorar, Erdoğan talebi uygun görür ve Cumhurbaşkanı tarihi çağrıyı o gece, saat 00:22'de yapar.

Özetle, 15 Temmuz gecesi, biraz da Allah'ın yardım etmesiyle, Erdoğan o konuşmayı canlı yayında yapabilmiştir. Hande Fırat, gazetecilik refleksiyle olayı irdelemese, Cumhurbaşkanı'nın mesajının aktarılması, Atatürk Havalimanına ulaştığı ana kadar (saat 04:00) ertelenebilir ve halkın darbecilere karşı koymak için sokaklara inmesi gecikebilirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber