DPB, 2017 için, memur alım taleplerini topluyor

Devlet Personel Başkanlığı, 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamında dağıtılacak atama izinlerini belirlemek amacıyla kamu kurumlarına yazı gönderdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Kasım 2016 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DPB, 2017 için, memur alım taleplerini topluyor

Maliye Bakanlığınca hazırlanan ve TBMM'ye sevkedilen "2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı"nın eki İ cetveline göre kamu kurumlarının serbest memur kadroları için belirlenen atama sayısı 5000 olarak öngörülmüştü.

Bir önceki yıl 51000 olan bu rakamın 5000'e düşürülmesinin kamuya bazı istisnalar dışında personel alımların dondurulması anlamına geldiğini 19 Ekim 2016 tarihli haberimizde gündeme getirmiştik.

Bilindiği üzere, 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 7 nci maddesinin 3 üncü fıkrasına göre, merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen atama sayısının kamu idare, kurum ve kuruluşları itibarıyla dağılımı, kullanımı ve diğer hususlar Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Bakan (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı) ve Maliye Bakanının müşterek teklifi üzerine Başbakan onayı ile belirlenmektedir.

Bu doğrultuda, Devlet Personel Başkanlığı 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu henüz yasalaşmadan tüm kamu kurumlarına bir yazı göndererek önümüzdeki yıl ihtiyaç duyulan memur taleplerini istemiştir.

Önceki yıllara göre çok az sayıdaki atama izninin merkezi yönetim bütçe kanununa tabi yüzlerce kamu kurum ve kuruluşuna nasıl dağıtılacağını artık önümüzdeki yıl göreceğiz...

Yavuz Selim KAPLAN

İŞTE DPB YAZISI :

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber