Sabiha Gökçen'i darbe üssü yapacaklardı

Darbecilerin havalimanını stratejik öneme sahip olması ve hava harekatlarının koordine edilmesi için ele geçirmeye çalıştığı anlatıldı. İddianamede havalimanının halkı bombalayacak uçakların iniş kalkış ve koordinesini sağlamak içi üs olarak kullanılacağı ancak halkın direnişi üzerine bunu başaramadıkları belirtildi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sabiha Gökçen'i darbe üssü yapacaklardı

Sabiha Gökçen'i darbe üssü yapacaklardı

Hilal YILDIRIM

İstanbul'da FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde yer alan askerlere yönelik ilk iddianame hazırlandı. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın işgal edilmesine ilişkin 28'i tutuklu rütbeli, 34'ü tutuksuz er toplam 62 asker hakkında hazırlanan 189 sayfalık iddianamede, tüm şüphelilerin "Cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi.

STRATEJİK ÖNEME SAHİP

Darbecilerin havalimanını stratejik öneme sahip olması ve hava harekatlarının koordine edilmesi için ele geçirmeye çalıştığı anlatıldı. İddianamede havalimanının halkı bombalayacak uçakların iniş kalkış ve koordinesini sağlamak içi üs olarak kullanılacağı ancak halkın direnişi üzerine bunu başaramadıkları belirtildi.

'YURTTA SULH'U KURDULAR

"Yurtta Sulh" isimli Whatsapp grubunun da havalimanını ele geçirmek isteyen grup tarafından gizli toplantılar sırasında oluşturulduğu iddianamede yer aldı.

15 Temmuz'da gizli toplantı

Darbeciler 12-13-14-15 Temmuz'da General Nurettin Baransel Kışlası 2'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda gizli darbe toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya katılanlara çay servisini binbaşı M.K. yaptı. Darbe toplantısını tutuklu Tuğgeneral Özkan Aydoğdu yönetti.

Doğru, Akıncı Üssü'ne gidecekti

İddianamede Giresun'da 5 Temmuz tarihinde yaşanan helikopter kazasında eşi ve kızını kaybeden, kendisi de yaralanan Giresun eski Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ile ilgili ilginç bir bilgi de yer aldı. Doğru'nun darbenin komuta merkezi olduğu belirlenen Akıncılar Üssü'nü yönetecek isimlerden bir tanesi olarak belirlendiği ancak helikopter kazasında yaralandığı için Akıncılar Üssü'ne gidemediği belirtildi.

Mukavemet olursa halka ateş

İddianamede 23. Alay Komutanı Albay Ö.F'nin ifadeleri de yer aldı. Ö.F, darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde başlangıçta sorun yokken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı sokağa çağırmasından sonra sıkıntı yaşandığını Albay M.D'nin 'Mukavemet olursa halka ateş edin' dediğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber