Dink'in öldürülmesi FETÖ'nün gerçekleştirdiği ilk eylem

Kanlı darbe girişiminin ardından İstanbul'da hazırlanan ilk iddianamede, AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi, FETÖ'nün ilk gerçekleştirdiği ilk eylem olarak yer aldı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dink'in öldürülmesi FETÖ'nün gerçekleştirdiği ilk eylem

KEMAL GÜMÜŞ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında İstanbul'da hazırlanan ilk iddianame Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onaylandı. Cumhuriyet savcıları Hikmet Pak ve Bülent Başer'in hazırladığı iddianamede, aralarında Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ele geçirmeye çalışan 1 yüzbaşı, 3 üstteğmen, 4 astsubay, 20 uzman çavuş olmak üzere toplam 28'i tutuklu rütbeli, 34'ü tutuksuz er hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 5'er yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezası isteniyor.

ÖNEMLİ AYRINTI

Örgütün faaliyetlerinin hatırlatıldığı iddianamenin giriş bölümünde, AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi FETÖ'nün ilk eylemi olarak yer aldı. Devamında ise Tahşiye, Selam Tevhid Kudüs Ordusu, MİT TIR'ları ve 17-25 Aralık soruşturmaları, yasa dışı dinlemelerden bahsedildi. FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'in darbe girişimindeki bağlantısı, gözaltına alınanların üzerinden çıkan 1 dolarlar ve şifreli haberleşme programı ByLock'a değinilen iddianamede, örgütün son eylemi olarak da 15 Temmuz darbe girişimi ele alındı. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın örgüt üyeleri için önemine ve buranın darbe için kontrol edilmek üzere kullanılmak istenildiği de iddianamede yer aldı.

GÖRÜNTÜLER SİLİNMİŞ

İddianamede, 12, 13 ve 14 Temmuz tarihlerinde üst rütbeli askerlerin General Nurettin Baransel Kışlası 2'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda buluştukları, bu gizli toplantıların çay servisinin de bir binbaşı tarafından yapıldığı anlatıldı. 15 Temmuz'daki son toplantı da ise darbe örgütlenmesinin planlarını gözden geçirildiği, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılacak uygulamalara yönelik kararlar alındığı, bu buluşmanın giriş-çıkış görüntülerinin ise silindiğine de iddianamede yer verildi.

OLAĞAN AKIŞA AYKIRI

Darbe girişiminin 15 Temmuz gecesi saat 03.00'te yapılmasının planlandığı, ancak sonradan öne alındığı belirtilen iddianamede, sanıkların ifadelerinin aksine bu saate kadar haberdar olmamalarının hayatın olağan akışına aykırı olduğuna vurgu yapıldı. İddianame, İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

GİZLİ TOPLANTI 54 SAAT SÜRDÜ

İstanbul'da hazırlanan ilk iddianamede, FETÖ'cü askerlerin darbe girişimi öncesi 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda 54 saat süren gizli toplantılarına ilişkin kamera kayıtlarına da yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber