MGK'da AB ile Türkiye arasındaki ilişkiler değerlendirilecek

Milli Güvenlik Kurulu, yılın son toplantısını yarın yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda AB ile Türkiye arasındaki ilişkiler masaya yatırılacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MGK'da AB ile Türkiye arasındaki ilişkiler değerlendirilecek

Hakkı KURBAN

Yarın gerçekleştirilecek yılın son Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında ana gündem AB. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak toplantıda, AB'ye yönelik izlenecek politika detaylı bir şekilde ele alınacak.

Anlaşmalar iptal yolunda

AB, Vize Serbestisi ve Geri Kabul Anlaşması kapsamında verdiği sözleri tutmadığı gibi, AP de, Türkiye'deki terörle mücadeleyi görmezden gelerek "müzakereleri durdurma" yönünde tavsiye kararı almıştı. Teröre destek veren AB'nin, idam cezasına karşı izlediği tavır ve müzakereleri durdurma yönündeki tavrına Türkiye de en sert tonda yanıt vermiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Sınırları açarız" uyarısında bulunmuştu. Türkiye-AB ilişkilerinin referanduma sunulmasından, Geri Kabul ve Vize Serbestisi Anlaşması'nın iptal edilerek, sığınmacılara konulan engellerin devre dışı bırakılmasına kadar adımlar Ankara'nın gündeminde.

KIBRIS'IN GELECEĞİ MASADA

Kıbrıs'ın durumu, MGK'nın başlıklarından biri olacak. Türk ve Rum liderler arasında İsviçre'de yapılan görüşmeler, Rum tarafının aşırı talepleri nedeniyle sonuçsuz kalmıştı.

Irak'a müdahale senaryoları

Suriye ve Iraktaki gelişmeler MGK'da haritalar eşliğinde görüşülecek. El Bab'ı kuşatan Fırat Kalkanı Harekatı, terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD-YPG'nin durumu ele alınacak. Irak'ta da Musul'a yönelik harekat, Tel Afer'in durumu, teröristlerin Sincar'a yerleşmesine karşı alınacak tedbirler, muhtemel harekat senaryoları MGK üyelerinin gündeminde olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber