F16 pilotu örgütün bir yöntemini daha deşifre etti

İtirafçı F-16 pilotu: Abiler TÜBİTAK'ın geliştirdiği 'Pardus' işletim sistemi yüklü bilgisayara bir oyun CD'si koyuyordu. Oyunda yenildiğinizde şifre girerek örgüt mesaj ve talimatlarını içeren bir sayfaya ulaşılıyordu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
F16 pilotu örgütün bir yöntemini daha deşifre etti

HALİT TURAN

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki kripto subay yapılanmasına yönelik olarak Konya merkezli olarak yürütülen soruşturmada kapsamında gözaltına alınan ve etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı olan F-16 pilotunun anlattıkları, örgütün bir yöntemini daha deşifre etti. Kendisiyle ilgilenen örgüt abisinin, daha önce buluşma noktalarına kitaplar ve örgütle ilgili dokümanları rahatça getirdiğini söyleyen itirafçı pilot, "17-25 Aralık'tan sonra ise güvenlik tedbirlerini artırdılar ve gizliliğe önem vermeye başladılar. Ankara'daki buluşma noktalarını da değiştirdik. Bu dönemde kitaplar yerine de CD'ler getirmeye başladık. Abilerin kullandığı bilgisayarlarda TÜBİTAK tarafından geliştirilen "Pardus" işletim sistemi yüklüydü. Örgüt abisi A.Z'nin yanında taşıdığı bilgisayarın harddiskleri sökülmüştü. Yanında getirdiği CD'leri bilgisayara takınca karşınıza bir oyun çıkıyordu. Oyunu oynayıp hata yaptığında ise yeni bir sayfa açılıyordu. CD'nin içeriğine de bu sayfaya bir takım şifreler yazdıktan sonra ulaşılabiliyordu. CD'yi başka şekilde açmak mümkün olmuyordu. Oyun görünümlü CD'lerin içerisinde ayrıca FETÖ'ye ait kitaplar, videolar, mesajlar ve değişik materyaller de bulunuyordu" dedi.

'İSTEMEDİĞİMİZ KIZLA EVLENEMEZSİN'

Sevdiği kızla ailelerinin de onayıyla sözlendiklerini anlatan itirafçı pilot, "Ancak bu durum örgüt içerisinde duyulduktan sonra benimle ilgilenen abi, evime gelerek sözü atmam için baskı yapmaya başladı. 'İstediğimiz bir kişi ile evlenebilirsin, bizden habersiz neden böyle bir işe kalkıştın. O kızla evlenirsen 'şefkat tokadı yersin' diyorlardı. Bu baskıyla sözlümden ayrılmak zorunda kaldım. Ayrılmasaydım pilot olma şansım da yoktu. Daha sonra beni Afyonkarahisar'da bilmediğim bir adrese götürerek bir kızla tanıştırdılar ve istersem onunla evlendirebileceklerini söylediler. Maaşımdan veremediğim yüzde 15'lik himmeti de borç olarak deftere yazdılar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber