Ankara'da 3 kilit iddianame daha yolda

FETÖ 15 Temmuz ihanetinin kritik noktaları olan Gölbaşı, Sincan ve Polatlı'daki olayların fezlekeleri tamamlanarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Savcılığın son şeklini vereceği iddianamelerin bu hafta içinde onaylanması bekleniyor. İşte o iddianameler

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'da 3 kilit iddianame daha yolda
İlk iddianamede Gölbaşı'nda Özel Kuvvetleri ele geçirmek isteyen cuntacı Semih Terzi'yi etkisiz hale getirerek darbe girişiminin önlenmesinde önemli rol üstlenen Şehit Ömer Halisdemir'e yönelik saldırı anlatılıyor. Terzi'yi öldürme emri veren Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın müşteki olarak yer aldığı 18 şüphelinin bulunduğu iddianamenin 1 numaralı ismi Halisdemir'i şehit eden cuntacı binbaşı Fatih Şahin.

İkinci iddianame darbe girişiminin merkez üssü olarak kullanılan Mürtet'teki (Akıncı) olaylara odaklanıyor. Örgütün firari Hava İmamı Adil Öksüz ile tutuklu imamlar Kemal Batmaz ve Harun Biniş'in talimat için bulundukları üsten havalanan uçakların bombalama faaliyetleri mercek altına alındı. Uçakların TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Ankara Emniyeti, Özel Harekat Dairesi, Havacılık Dairesi ve Türksat saldırıları dosyaya konuldu.

3'üncü iddianamede "Yurtta Sulh Konseyi" adlı darbe bildirisinde imzası olan Mehmet Partigöç'ün ilk talimatı verdiği yer olarak bilinen Polatlı 58. Topçu ve Füze Tugay Komutanlığı'nın yürüttüğü faaliyetler yer alıyor. Başkent'in kritik noktalarına doğru yola çıkarılan füze rampaları soruşturmanın en somut delilleri arasında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber